ΓΔ: 792.9 0.56% Τζίρος: 69.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πρώην Βασιλικά Κτήματα, Τατόι
Φωτο: Shutterstock

Ο βρετανικός κολοσσός των ακινήτων που δίνει το «παρών» για το Τατόι

Στελέχη της London & Regional Properties ήταν παρόντα στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο και παρουσίασαν ιδέες για την αναβάθμιση του πρώην βασιλικού κτήματος.

Στελέχη του βρετανικού κολοσσού London & Regional Properties, που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο ακινήτων άνω των δέκα δισ. ευρώ και είναι ιδιοκτήτης τριών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, συμμετείχαν στην προχθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του βρετανικού ομίλου, που ιδρύθηκε και διοικείται από τους μυστικοπαθείς αδερφούς Ίαν και Ρίτσαρντ Λίβινγκστον, παρουσίασαν κάποιες ιδέες στην ελληνική πλευρά.

Η London & Regional Properties εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Μάλιστα ήταν από αυτούς που έκαναν και «θόρυβο» μετά την επικράτηση του ομίλου Λάτση. Στη συνέχεια δεν αποχώρησε από την Ελλάδα, αλλά μέσω του βραχίονα διαχείρισης ξενοδοχείων (L+R Hotels), ηγετική θέση στον οποίο έχει ο κ. Νίκος Κωνσταντινίδης, απέκτησαν σταδιακά τρεις μονάδες στη χώρα μας.

Ξεκίνησαν από τη Ρόδο το 2016 με την εξαγορά του πρώην ξενοδοχείου Amathus (σήμερα Rhodes Bay Hotel and Spa) και στη συνέχεια απέκτησαν το γνωστό ξενοδοχείο Τιτάνια στην οδό Πανεπιστημίου. Σήμερα, σε κοινοπραξία με την Intrakat κατασκευάζει πολυτελή τουριστική μονάδα στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου σε μια επένδυση που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Το συγκρότημα θα αποτελείται από 75 σουίτες, εστιατόρια, spa, καθώς και 12 βίλες προς ενοικίαση ή πώληση με ιδιωτική πρόσβαση σε παραλία.

Έργα με προϋπολογισμό 75 εκατ. ευρώ

Προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου είπε πως τα έργα που θα υλοποιηθούν στο Τατόι είναι προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ και θα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025. «Τα έργα είναι σε εξέλιξη με χρονικό ορίζοντα την 31η Δεκεμβρίου 2025», ανέφερε ενώ για το θέμα χρήσεων των κτιρίων είπε ότι λύθηκε με απόλυτη συναίνεση. «Το θέμα των χρήσεων των κτηρίων που αποτελούσε πεδίο αντιπαραθέσεων για πολλά χρόνια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, λύθηκε με απόλυτη συναίνεση», σημείωσε.

Το Δημόσιο αποκαθιστά και διαχειρίζεται 32 κτήρια, ενώ προς αξιοποίηση σε ιδιώτες επενδυτές θα δοθούν 22. «Ετοιμάζεται η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού για να βγάλει τις προκηρύξεις για τους ιδιώτες. Ο προγραμματισμός μας είναι η εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και των έργων, να εξελιχτεί σε φορέα διαχείρισης του Τατοΐου», είπε ο κ. Οικονόμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέα επέκταση της Ολυμπίας Οδού μετά τον άξονα Πάτρας – Πύργου

Με την αναμορφωμένη σύμβαση παραχώρησης η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός διατηρεί το δικαίωμα να κατασκευάσει την επέκταση μέχρι τον Αλφειό. Άρχισαν τα έργα για να παραδοθεί το 2025 ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια είναι τα νέα ξενοδοχεία που ανοίγουν στο κέντρο της Αθήνας

Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ σε νέες μονάδες στο κέντρο της πρωτεύουσας από εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα και ξενοδοχειακές αλυσίδες. Η πανδημία προκάλεσε καθυστερήσεις, αλλά όχι και ματαιώσεις επενδύσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε «νομάδες» και συνταξιούχους ποντάρει η αγορά κατοικίας

Κίνητρα σε εργαζομένους υψηλών εισοδημάτων που εργάζονται εξ αποστάσεως και σε ξένους συνταξιούχους για εγκατάσταση στην Ελλάδα δημιουργούν προσδοκίες στην αγορά ακινήτων. Ο ρόλος της Golden Visa.