ΓΔ: 822.97 -0.01% Τζίρος: 5.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:03:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός της επιδότησης για αγορές συσκευών

Όπως επισημαίνει σε επιστολή του το Επιμελητήριο Φθιώτιδας το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών πρόκειται να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας.

Τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μην μπορέσουν να λάβουν το voucher, από το πρόγραμμα επιδότησης  αντικατάστασης  ηλεκτρικών συσκευών, επισημαίνει με επιστολή του προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, τονίζοντας πως το πρόγραμμα μπορεί να δώσει ανάσα στις ήδη δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις.

Στην επιστολή που έστειλε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, αναφορικά με το πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών ο πρόεδρός του Ηλίας Κυρίτσης, αναφέρει πως «επιθυμούμε να αναφερθούμε στο πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Το εν λόγω πρόγραμμα θα βοηθήσει τόσο ως προς τη μείωση  κατανάλωσης ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και προς τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις, η επιδότηση  θα παρέχεται με τη χρήση εκπτωτικού κουπονιού το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών.  Η διαδικασία αυτή, όπως έχει προβλεφθεί, θα αφήσει ουσιαστικά εκτός τα μικρά καταστήματα λιανικής γιατί πληρώνουν μετρητοίς τα εμπορεύματά τους στους προμηθευτές τους και δεν έχουν τα ταμειακά διαθέσιμα για να χρηματοδοτήσουν τις πωλήσεις τους , αναμένοντας να λάβουν το ποσό από το κράτος μετά από μήνες, χρηματοδοτώντας ουσιαστικά το ίδιο το πρόγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο, ευνοούνται οι  μεγάλες αλυσίδες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα ρευστότητας και υποστήριξης του προγράμματος».

Στη συνέχεια καταλήγει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προτείνουμε ο καταναλωτής να επιλέγει ελεύθερα το κατάστημα με το οποίο θα συνεργαστεί, να πληρώνει  ο ίδιος για τις συσκευές και μετέπειτα με τη χρήση του voucher με ηλεκτρονική αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος το κράτος να του επιστρέφει το ποσό της επιδότησης στο λογαριασμό του. Παρακαλούμε όπως τροποποιήσετε τον οδηγό του προγράμματος με σκοπό να μην μείνουν οι μικρές επιχειρήσεις εκτός της δράσης, ειδικά σήμερα που χρειάζεται να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έπειτα από την υγειονομική και ενεργειακή κρίση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

european union-europi-europe-komision
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Ενέκρινε πρόγραμμα 800 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή στήριξη ΜμΕ

Η Ελλάδα κοινοποίησε στην Επιτροπή, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρίσης, ένα πρόγραμμα ύψους 800 εκατ. ευρώ για τη στήριξη μικρών μη οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας. Ποιοι θα ενταχθούν.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ώριμα επενδυτικά σχέδια 3,7 δισ. από ΜμΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως σημειώνεται στην έρευνα που διεξήγαγε η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της ΕΤΕ, οι δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης βοηθούν, μέσα σε ένα αχαρτογράφητο περιβάλλον, να διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερα υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα το 85 % των ΜΜΕ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε συμμετοχή των ΜΜΕ στα προγράμματα του Ταμείου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης υποστηρίζοντας ότι αν δεν συμβεί αυτό θα έχουμε πρόβλημα στην απορρόφηση των πόρων.