ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:00:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Karamanlis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Καραμανλής: Το έργο Άκτιο - Αμβρακία προχωρά με γοργούς ρυθμούς

«Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, ότι το έργο προχωράει νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο.

Την ικανοποίηση του, ότι το έργο Άκτιο - Αμβρακία, προχωράει νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος περιόδευσε στην περιοχή του εργοταξίου.

Ο υπουργός, τον οποίο συνόδευσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τη γενική γραμματέα του υπουργείου και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας Mytilineos, επισκέφτηκε την παράκαμψη Αμφιλοχίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών «ενός πολύπαθου και μπλοκαρισμένου έργου, το οποίο πραγματικά κινδύνεψε να μην γίνει», όπως χαρακτηρίστηκα τόνισε.

«Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, ότι το έργο προχωράει νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα. Επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση, σήμερα να σας πούμε ότι το έργο αυτό, τα πρώτα 17 από τα 32 χιλιόμετρα, θα παραδοθούν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι. δηλαδή μέσα στο επόμενο τρίμηνο, και το έργο θα προχωρήσει κανονικά και θα παραδοθεί όπως πρέπει, στο τέλος του 2023» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Επισήμανε πως το έργο Άκτιο - Αμβρακία δεν είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, καθώς σε εξέλιξη υπάρχουν και άλλα έργα, τα οποία αναβαθμίζουν γενικότερα όλη η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, «έργα τα οποία θα προσδώσουν πολύ μεγάλη σημασία στον τόπο».

«Επομένως συνεχίζουμε με λίγα λόγια και με γοργά βήματα, να ολοκληρώσουμε έναν σχεδιασμό, που βγάζει μία περιοχή πραγματικά από την απομόνωση», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σε ερωτήσεις αναφορικά με τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, του άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά, είπε πως έχουμε μία σειρά από έργα και ότι όλα προχωρούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου. Ανέφερε πως όπου υπάρχουν ζητήματα «καθόμαστε πάνω με τους τοπικούς παράγοντες, με την περιφέρεια με τους δήμους, και προσπαθούμε να βρούμε λύση» και προσέθεσε:

«Αυτό όμως που πρέπει σήμερα να κρατήσουμε είναι ότι τα έργα αυτά, έργα μπλοκαρισμένα επί χρόνια επιτέλους δρομολογούνται, επιτέλους τελειώνουν, και αυτό είναι νομίζω το μήνυμα που πρέπει σήμερα να κρατήσουμε όλοι». Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε: «Ανακοινώνουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, έχουμε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και ενημερώνουμε πάντα τους πολίτες της περιοχής για την εξέλιξη των έργων».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γαρδελίνος, γενικός διευθυντής Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Mytilineos, ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και τις αρμόδιες υπηρεσίας για την αμέριστη υποστήριξή, ενώ επισήμανε πως η παράκαμψη Αμφιλοχίας είναι το πρώτο μέρος του έργου που θα παραδοθεί σύντομα, ολοκληρώνεται, σημειώνοντας ότι οι εργασίες προχώρησα μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και της αγοράς λόγω πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Καραμανλής: «Ξεπάγωσαν» σε τρία χρόνια έργα συνολικού ύψους 8 δισ.

Ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε εκτενώς στα δημόσια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση και των αστικών συγκοινωνιών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τελική ευθεία η κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, για την απ’ ευθείας σύνδεση του άξονα «Άκτιο - Αμβρακία» με την Ιόνια Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί με το συνδυασμό των μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή στη χονδρική και τη λιανική αγορά, να απορροφήσει πάνω από το 70% της αύξησης των τιμών και να «προσγειώσει» το κόστος της κιλοβατώρας κοντά στο επίπεδο του περασμένου φθινοπώρου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πατέλής: 11 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για πράσινες επενδύσεις

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού τόνισε πως θα δοθεί βάρος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην πράσινη οικονομία ενώ δημιουργούνται και πολιτικές για την απασχόληση σε στοχευμένες περιοχές που πλήττονται από υψηλή ανεργία.