ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
Φώτο: Shutterstock

Με κεφάλαια 400 εκατ. δημιουργούνται funds για επενδύσεις σε μικρομεσαίες

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης ανέφερε ότι τα funds που θα δημιουργηθούν μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων θα επιτρέπουν ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών στρατηγικών.

Τη δυνατότητα να αναπτυχθούν θα έχουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς θα δημιουργηθούν επενδυτικά funds που θα στοχεύουν αποκλειστικά στη χρηματοδότηση της «ραχοκοκκαλιάς» της ελληνικής οικονομίας και τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν θα ενισχύσουν τις προσπάθειες ενός κλάδου που έχει δεχθεί πολλαπλά πλήγματα τα τελευταία χρόνια.

«Σε άμεσο προσεχές διάστημα, πρόκειται να ξεκινήσει το Q-Equity με κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία funds που θα επενδύουν σε ελληνικές ΜμΕ, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που επιτρέπουν ευρύ φάσμα επενδυτικών στρατηγικών». Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης με αφορμή τη συνέντευξη της διευθύνουσας συμβούλου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), Αντιγόνης Λυμπεροπούλου στο moneyreview.

Ο υφυπουργός προσθέτει στην ανάρτησή του: «Η στήριξή μας στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι ουσιαστική, όπως άλλωστε έχουμε δεσμευθεί, αφού καταλαβαίνουμε πόσο έχει πληγεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις».

Στη συνέντευξή της η κυρία Λυμπεροπούλου αναφέρει ότι σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει το Q-Equity με κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ για την δημιουργία funds που θα επενδύουν σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που επιτρέπουν ευρύ φάσμα επενδυτικών στρατηγικών.

Επίσης σημείωσε ότι είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο η έναρξη του InnovateNow μέσω του οποίου θα επενδυθούν 100 εκατ. ευρώ σε νέα επενδυτικά κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών που θα στοχεύουν στην ενίσχυση του οικοσυστήματος των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων, κινητοποιώντας τουλάχιστον άλλα τόσα ιδιωτικά κεφάλαια

Η ΕΑΤΕ διαχειρίζεται κεφάλαια 2,1 δισ. ευρώ μέσω εννέα συνολικά mandates, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον καινοτόμο σχεδιασμό τους, τη συμπληρωματικότητά τους και το εύρος που καλύπτουν. Συμμετέχει σε 13 επενδυτικά σχήματα, στα οποία έχει δεσμεύσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά κεφάλαια των σχημάτων αυτών ξεπερνούν τα 900 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκαν τα πρώτα 5,5 εκατ. χρηματοδοτήσεων από ΕΣΠΑ για πράσινη μετάβαση

Η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σύντομα αναμένεται να αναγγελθούν και άλλες Αποφάσεις Έγκρισης Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης Αιτήσεων Χρηματοδότησης για τη Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ».
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Μασούτης: Ανάγκη να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο να υπάρξουν πρωτοβουλίες ανάκαμψης με στόχο να παραμείνουν ανταγωνιστικές μετά από μια μακρά και δύσκολη περίοδο κρίσης.
digital transformation-texnologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινδυνεύουν να μείνουν στα αζήτητα 130 εκατ. για τις μικρομεσαίες

Μόνο 170 από τα 300 εκατ. του προγράμματος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό έχουν δεσμευτεί. Αστοχίες στον σχεδιασμό του προγράμματος και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις επισημαίνουν πηγές της αγοράς.
emporio-metakiniseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένουν στο εμπόριο τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση

Την ανάγκη υιοθέτησης ενός φιλικότερου και σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος και της πρόσβασης σε νέες χρηματοδοτήσεις επισημαίνουν οι έμποροι ώστε να μπορέσει το εμπόριο να σταθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.