ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βασίλης Κικίλιας πορτραίτο
Ο Βασίλης Κικίλιας με κοστούμι χαμογελαστός στη Βουλή των Ελλήνων.

Κικίλιας: Ψηλά οι αφίξεις και χωρίς τις αγορές Κίνας, Ρωσίας, Ουκρανίας

Τα μέχρις στιγμής στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, αεροδρόμια και τον τουριστικό κλάδο είναι εντυπωσιακά καθώς προσεγγίζουν ή ακόμα και ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις τα αντίστοιχα του 2019.

«Οι δύο βασικοί μας στόχοι, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση ταξιδιωτών που δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά στις διακοπές τους, επιτυγχάνονται» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EuroNews.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι τα μέχρις στιγμής στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, αεροδρόμια και τον τουριστικό κλάδο είναι εντυπωσιακά καθώς προσεγγίζουν ή ακόμα και ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις τα αντίστοιχα του 2019 παρά το γεγονός ότι η φετινή σεζόν δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με την προ πανδημίας περίοδο. «Το 2019 ήταν μια χρονιά ανέφελη, φέτος αντιμετωπίζουμε πολλαπλές κρίσεις (ενεργειακό, πληθωρισμός, πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης) ενώ δεν έχουμε ταξιδιώτες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και κυρίως την Κίνα η οποία είναι μια τεράστια αγορά. Παρόλα αυτά, ξεκινήσαμε από νωρίς δυνατά, είμαστε πρώτοι σε αφίξεις τουριστών από τη Γαλλία, το Ισραήλ, τη Σερβία και στον οδικό τουρισμό από τη Ρουμανία, αλλά και στις τρεις πρώτες θέσεις σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και σκανδιναβικές χώρες» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

Όσον αφορά τις ελλείψεις εργαζόμενων που παρατηρούνται φέτος στον κλάδο του τουρισμού - πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της Ευρώπης λόγω των lockdown των προηγούμενων ετών - ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν νέες, καλοπληρωμένες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Όπως είπε οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι οι πρεσβευτές μας και μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η προάσπιση του τουριστικού μας προϊόντος το οποίο θα πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο, προκειμένου οι ταξιδιώτες να έρθουν ξανά στην Ελλάδα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε, τέλος, στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που θα δώσουν τη δυνατότητα σε 200.000 πολίτες που δεν έχουν και δεν μπορούν, να πάρουν μια ανάσα και να απολαύσουν τις διακοπές τους με τις οικογένειές τους σε πανέμορφα μέρη της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και η βόρεια Εύβοια και Σάμος με την επιδότηση να ανέρχεται σε αυτές τις περιοχές στα 300 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης προωθεί τη διεθνή εικόνα της Σύρου

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης υπέβαλε τον Γαλησσά ως υποψήφιο στον διεθνή διαγωνισμό «Best Tourism Villages» της UN Tourism, επιδιώκοντας διεθνή αναγνώριση για τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Λιμάνι Ρόδου άγαλμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρόδος: Ξεπέρασαν τα 56 εκατ. οι ξένοι τουρίστες την τελευταία 25ετία

Η Ρόδος παραμένει κορυφαίος προορισμός με πάνω από 56 εκατ. αφίξεις επισκεπτών από το 2001 έως το 2025, σύμφωνα με στοιχεία αφίξεων αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς και από την Τουρκία, αναδεικνύοντας τη σημασία της στο τουριστικό χάρτη.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Οι οριστικοί πίνακες κοινωνικού τουρισμού 2026-2027 αναρτήθηκαν

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού 2026-2027 της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα, ύψους 50 εκατ. ευρώ, ξεκινά 23/5/2026 και διαρκεί 13 μήνες. Δικαιούχοι δικαιούνται έως 6 διανυκτερεύσεις με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,6% στην επιβατική κίνηση αεροδρομίων το α' τετράμηνο 2026

Αύξηση 5,6% σημείωσε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο τετράμηνο του 2026, φτάνοντας τα 14.590.036 άτομα. Αντίστοιχα, οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 5,4%, με συνολικά 123.146 αφίξεις και αναχωρήσεις.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς την Παρασκευή 22/5 και από τις δύο εισόδους

Το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 22 Μαΐου λόγω προβλεπόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ, για λόγους ασφάλειας επισκεπτών.