ΓΔ: 891.55 -0.19% Τζίρος: 41.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:01:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Klaus Regling, ESM, Evrozoni, EU
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Κλ. Ρέγκλινγκ: Αξιοσημείωτη η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

Ο επικεφαλής του ESM αναφέρθηκε στην αξιοσημείωτη πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ενώ μιλώντας για την Ευρωζώνη σημείωσε πως τα λάθη που έγιναν δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Μιλώντας στον Economist ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, υποστήριξε ότι δεν βλέπει κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του χρέους καμίας χώρας της Ευρωζώνης, με τα σημερινά δεδομένα, όπως σημείωσε, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν συμμερίζεται τις εκτιμήσεις που αναπαράγονται στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τον κίνδυνο μιας νέας κρίσης χρέους για την Ευρωζώνη.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στην αξιοσημείωτη πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ενώ μιλώντας συνολικά για την Ευρωζώνη σημείωσε πως τα λάθη που έγιναν πριν την κρίση δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ESM εξήγησε γιατί η ελληνική οικονομία επηρεάζεται πολύ λιγότερο από άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης από την τρέχουσα κρίση δεδομένου ότι είναι καλύτερα προστατευμένη από τη μεταβλητότητα των αγορών - και λόγω ESM όπως σημείωσε- ενώ η ύπαρξη υψηλών ταμειακών διαθεσίμων σημαίνει πως δεν υπάρχει πίεση άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές.

Τέλος, ανάφερε ότι η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία συνιστά παράλληλα ένα σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα, ενώ οι προκλήσεις που παραμένουν απαιτούν μεταρρυθμίσεις οι οποίες όπως σημείωσε με έμφαση «είμαι σίγουρος πως θα συνεχιστούν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

esm, regling, Eurozone
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ESM: Σε καλή πορεία η ελληνική οικονομία, ανάγκη επιστροφής σε πλεόνασμα

Το διοικητικό συμβούλιο ESM/EFSF ενέκρινε την επιστροφή ποσού 644,42 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών επί των ελληνικών ομολόγων. Στα 122,5 εκατ. η αξία των μειωμένων τόκων στα δάνεια.
esm, regling, Eurozone
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποίηση Ρέγκλινγκ για το χρέος: Ζητά επαναφορά σε πλεονάσματα

Ο επικεφαλής του ESM, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ακολουθήσει πολύ καλή πορεία και στον χειρισμό της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα μετά το πέρας αυτής θα πρέπει να επιστρέψει σε «ορθή δημοσιονομική πορεία».