ΓΔ: 878.27 0.32% Τζίρος: 10.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:29:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzipetrou
Φώτο: Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου

Ικανοποιημένο το 82% των επιχειρήσεων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την HDB θεωρούν ιδιαίτερα ικανοποιητικά τα εργαλεία που προσφέρει.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ανέθεσε στην εταιρεία Metron Analysis, τη διενέργεια εκτεταμένης έρευνας ικανοποίησης των πελατών της. 

Η έρευνα της Metron Analysis κατέδειξε ότι ο Δείκτης Ικανοποίησης πελατών αυξήθηκε στο 80% (έναντι 70% το 2021), μια σημαντική βελτίωση που αφορά στη συνολική λειτουργία της HDB, στα προϊόντα και στα μη χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει. 

Οι επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν από τα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας -HDB, μίλησαν για την συνολική εμπειρία τους από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών, του χρόνου υλοποίησης των προγραμμάτων, τη γενικότερη συνεργασία, καθώς και τη δυνατότητα επέκτασης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους στο μέλλον. 

Τα κεντρικά συμπεράσματα της έρευνας:

  • Το 82% (77% το 2021) πιστεύει θεωρεί πως η HDB προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για υλοποίηση επενδυτικών στόχων σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα του παρελθόντος.
  • Το 82% (79% το 2021) αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια για το μέλλον σε περιόδους κρίσης.
  • Το 82% (77% το 2021) διαπιστώνει ταχύτητα στη διανομή πόρων.
  • Το 75% (70% το 2021) εντοπίζει σημαντικές ευκαιρίες καινοτομίας.

Επιπλέον:

  • Το 77% (71% το 2021) εκτιμά πως η διανομή των πόρων γίνεται με μεγαλύτερη διαφάνεια, ενώ το 72% (66% το 2021) πιστεύει πως χρηματοδότηση των ΜμΕ υποστηρίζεται πιο ουσιαστικά με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος τομέας επέκτασης για τις επιχειρήσεις είναι το «Περιβάλλον/πράσινη οικονομία/εξοικονόμηση ενέργειας» με 42% και ακολουθεί ο «Τουρισμός – πολιτισμός – αθλητισμός – εκπαίδευση – κοινωνία» με 35%.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου δήλωσε: «Είναι στρατηγική μας απόφαση και αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας, να «ακούμε» την ελληνική επιχείρηση.  Να παρακολουθούμε και να καταγράφουμε τις υπάρχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων για να μπορούμε να συνεχίζουμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τη δημιουργία στοχευμένων εργαλείων για την στήριξη και ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
 Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, η έρευνα αυτή καταδεικνύει πως η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έχει γίνει πιο αποτελεσματική και ένας σταθερός συνεργάτης των ΜμΕ. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, με νέα δυναμική, βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά
».

Ταυτότητα Έρευνας: Metron Analysis Δείγμα: 1483 επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (Ιούλιος 2022). 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Χρηματοδοτικά εργαλεία για νέες επενδύσεις στις ΑΠΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεκίνησε τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των σχημάτων που θέλουν να μπουν στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδοτεί την έρευνα και την καινοτομία η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Κάθε επιχείρηση-δικαιούχος μπορεί να αιτηθεί τη λήψη τραπεζικού δανείου από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ, με τη συνολική χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου να φτάνει τα 140 εκατ. ευρώ. Ποιες τράπεζες συμμετέχουν στο νέο Ταμείο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Τσακίρης: Ενισχύουμε την αγορά συνεχώς με νέα χρηματοοικονομικά μέσα

Ο συνολικός αριθμός των funds που συμμετέχει η ΕΑΤΕ (π.ΤΑΝΕΟ) είναι 13, ενώ τα συνολικά κεφαλαία που έχει δεσμεύσει στα σχήματα αυτά είναι πάνω από 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά κεφάλαια των σχημάτων αυτών ανέρχονται στα 900 εκατ. ευρώ.
EATE-Mubadala
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομβικής σημασίας η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα σε Mubadala - ΕΑΤΕ

Η Mubadala και η ΕΑΤΕ ολοκλήρωσαν την πρώτη τους συν-επένδυση υπό τους όρους της νέας διευρυμένης συμφωνίας στο VentureFriends Fund III, ένα fund με βάση την Αθήνα, το οποίο επενδύει στα αρχικά στάδια τεχνολογικών επιχειρήσεων.