ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzipetrou
Φώτο: Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου

Στο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM) η Αθηνά Χατζηπέτρου

Ο Ευρωπαϊκός  Φορέας Εγγυοδοσίας AECM αποτελείται από 47 μέλη, που δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 30 ευρωπαϊκές χώρες και έχει σαν αποστολή να στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να παρέχονται εγγυήσεις δανείων.

Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM) η κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου με θητεία τριών ετών.  

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι μέλος του AECM από το 2006. Ως μέλος του AECM, η HDB -μεταξύ άλλων- έχει τη δυνατότητα ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες όπως στατιστικές και μελέτες, και τη συμμετοχή σε κοινές πρωτοβουλίες εκπροσώπησης σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

Ο Ευρωπαϊκός  Φορέας Εγγυοδοσίας AECM (European Association of Guarantee Institutions) είναι ένας καταξιωμένος φορέας, ο οποίος αποτελείται από 47 μέλη, που δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 30 ευρωπαϊκές χώρες. Όλα τα μέλη έχουν κοινή αποστολή να στηρίζουν τις ΜμΕ και να παρέχουν εγγυήσεις δανείων. Από την ίδρυσή του, το 1992, έχει παράσχει εγγυητικές σε περισσότερες από 5,9 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το οποίο αντιστοιχεί σε πάνω του 25% των ΜμΕ στην Ευρώπη. Μέλος του AECM στη χώρα μας είναι και το ΤΜΕΔΕ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: «Μέχρι πριν από σχεδόν τρία χρόνια όταν ανέλαβε τη διοίκηση της HDB η κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου, η συμμετοχή μας σε διεθνείς οργανισμούς με ενεργό ρόλο φάνταζε ευσεβής πόθος. 
Σήμερα βλέπουμε με μεγάλη υπερηφάνεια πως η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στους στόχους αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται. 
Όχι μόνο εντός των ελληνικών συνόρων αλλά και διεθνώς».

 
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης ανέφερε: «Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν στοίχημά μας να δημιουργήσουμε μια ισχυρή αναπτυξιακή τράπεζα όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι κόποι μας πλέον αναγνωρίζονται αφού η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα συμμετέχει για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του πανευρωπαϊκού φορέα εγγυοδοσίας AECM. Προσπαθούμε συνεχώς μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας να διευρύνουμε τον κύκλο των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων με στοχευμένα εργαλεία, επιπλέον των εγγυοδοτικών προγραμμάτων που λειτουργούν ήδη και καλύπτουν μεγάλο μέρος του κεφαλαίου κίνησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Ζαββός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική Αναπτυξιακή: Πάνω από 9,2 δισ. σε 44.700 νέα δάνεια σε μικρομεσαίες

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Γ. Ζαββός, η πλατφόρμα KYC έχει διευρύνει τον κύκλο χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων με τον στόχο να είναι να φτάσουν τις 60.000.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαία η ενίσχυση των Εγγυοδοτικών Φορέων στην χρηματοδότηση ΜμΕ

Στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB παρουσίασε τη νέα πλατφόρμα Know Your Customer και ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση δύο καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων.
xatzipetrou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Αναπτυξιακής Τράπεζας για επιχειρήσεις

Όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB Αθηνά Χατζηπέτρου, η τράπεζα είναι ο μόνος εθνικός αναπτυξιακός οργανισμός, εξουσιοδοτημένος να παρέχει μόχλευση για την αντιμετώπιση χρηματοπιστωτικών κρίσεων.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φθηνά δάνεια 2,7 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΕΒΕΠ και ΕΑΤ συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, στους στόχους του οποίου εμπεριέχεται και η διερεύνηση των αναγκών και των χρηματοδοτικών κενών των επιχειρήσεων, με έμφαση σε αυτές που δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό κλάδο.