ΓΔ: 791.42 -0.88% Τζίρος: 65.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzipetrou
Φώτο: Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου

Στο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM) η Αθηνά Χατζηπέτρου

Ο Ευρωπαϊκός  Φορέας Εγγυοδοσίας AECM αποτελείται από 47 μέλη, που δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 30 ευρωπαϊκές χώρες και έχει σαν αποστολή να στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να παρέχονται εγγυήσεις δανείων.

Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM) η κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου με θητεία τριών ετών.  

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι μέλος του AECM από το 2006. Ως μέλος του AECM, η HDB -μεταξύ άλλων- έχει τη δυνατότητα ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες όπως στατιστικές και μελέτες, και τη συμμετοχή σε κοινές πρωτοβουλίες εκπροσώπησης σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

Ο Ευρωπαϊκός  Φορέας Εγγυοδοσίας AECM (European Association of Guarantee Institutions) είναι ένας καταξιωμένος φορέας, ο οποίος αποτελείται από 47 μέλη, που δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 30 ευρωπαϊκές χώρες. Όλα τα μέλη έχουν κοινή αποστολή να στηρίζουν τις ΜμΕ και να παρέχουν εγγυήσεις δανείων. Από την ίδρυσή του, το 1992, έχει παράσχει εγγυητικές σε περισσότερες από 5,9 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το οποίο αντιστοιχεί σε πάνω του 25% των ΜμΕ στην Ευρώπη. Μέλος του AECM στη χώρα μας είναι και το ΤΜΕΔΕ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: «Μέχρι πριν από σχεδόν τρία χρόνια όταν ανέλαβε τη διοίκηση της HDB η κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου, η συμμετοχή μας σε διεθνείς οργανισμούς με ενεργό ρόλο φάνταζε ευσεβής πόθος. 
Σήμερα βλέπουμε με μεγάλη υπερηφάνεια πως η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στους στόχους αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται. 
Όχι μόνο εντός των ελληνικών συνόρων αλλά και διεθνώς».

 
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης ανέφερε: «Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν στοίχημά μας να δημιουργήσουμε μια ισχυρή αναπτυξιακή τράπεζα όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι κόποι μας πλέον αναγνωρίζονται αφού η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα συμμετέχει για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του πανευρωπαϊκού φορέα εγγυοδοσίας AECM. Προσπαθούμε συνεχώς μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας να διευρύνουμε τον κύκλο των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων με στοχευμένα εργαλεία, επιπλέον των εγγυοδοτικών προγραμμάτων που λειτουργούν ήδη και καλύπτουν μεγάλο μέρος του κεφαλαίου κίνησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB για τους εξαγωγείς Β. Ελλάδος

Οι επιχειρηματίες θα έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και θα υπάρξει διασύνδεση με διεθνή οικοσυστήματα για περισσότερη εξωστρέφεια και άντληση επενδυτικών κεφαλαίων.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενώνουν δυνάμεις Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και οι βιομηχανίες χημικών

Οι δυο πλευρές ενώνουν δυνάμεις για να επιταχυνθούν οι συνεργασίες ελληνικών εταιρειών και να δημιουργηθούν ανταγωνιστικά διεθνή σχήματα, ενώ θα σχεδιαστούν και χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Χρηματοδοτικά εργαλεία για νέες επενδύσεις στις ΑΠΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεκίνησε τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των σχημάτων που θέλουν να μπουν στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδοτεί την έρευνα και την καινοτομία η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Κάθε επιχείρηση-δικαιούχος μπορεί να αιτηθεί τη λήψη τραπεζικού δανείου από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ, με τη συνολική χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου να φτάνει τα 140 εκατ. ευρώ. Ποιες τράπεζες συμμετέχουν στο νέο Ταμείο.
hdb
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 1,6 δισ. τα δάνεια της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στη Β. Ελλάδα

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 20% του συνόλου των δανείων που έχουν διατεθεί στο σύνολο των επικράτειας (8,1 δισ. ευρώ), ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απορρόφησε το 77% των συγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση των επιχειρήσεων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, πάνω από το 70% των επιχειρήσεων είναι ικανοποιημένο από τη συνολική διαδικασία χρηματοδότησης, ενώ θα σύστηνε τέτοιες χρηματοδοτήσεις σε άλλες επιχειρήσεις.