ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

Η ΔΕΗ Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, άγονος ο διαγωνισμός της ΡΑΕ

Καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον στον σχετικό διαγωνισμό της ΡΑΕ. Στον πάροχο με το μεγαλύτερο μερίδιο πελατών περνάει η υπηρεσία Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Στη ΔΕΗ πέφτει «το μπαλάκι» του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας μετά την κήρυξη από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ως άγονου του διαγωνισμού για την ανάδειξη προμηθευτή για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσίευσε η ΡΑΕ στη Διαύγεια είχε δοθεί διάστημα 35 ημερών από την 28η Ιουλίου έως και την 1η Σεπτεμβρίου προκειμένου να υποβληθούν οι φάκελοι ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές. Ωστόσο, υπήρξε μηδενικό ενδιαφέρον από την εταιρείες για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό για την επιλογή Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας για περίοδο δύο ετών με ημερομηνία έναρξης την 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Έτσι στη συνέλευση της ΡΑΕ στις 8 Σεπτεμβρίου κηρύχθηκε, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής διενέργειας του Διαγωνισμού, ο διαγωνισμός ως άγονος και σύμφωνα με την πρόβλεψη της παρ. 2β) του άρθρου 57 του ν. 4001/2011 η ΡΑΕ εκκινεί τη διαδικασία για τον ορισμό του Προμηθευτή με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ανά κατηγορία πελατών ως παρόχου των υπηρεσιών του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας, δηλαδή της ΔΕΗ. 

Υπενθυμίζεται πως η υπηρεσία προβλέπεται με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος των πελατών για σταθερή και αδιάλειπτη προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και αποφυγή διακοπής παροχής λόγω υπαιτιότητας του Προμηθευτή τους. Ειδικότερα, ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται να προμηθεύει πελάτες, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται από Προμηθευτή, λόγω υπαιτιότητας του μέχρι πρότινος Προμηθευτή τους ή εν γένει λόγω γεγονότων που εμπίπτουν στη σφαίρα επιρροής του μέχρι πρότινος Προμηθευτή τους (παρ. 1, άρθρο 43 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας), προσωρινά και για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, προκειμένου να δοθεί κατάλληλος χρόνος στους πελάτες να διαπραγματευθούν νέα σύμβαση με προμηθευτή της επιλογής τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προτάσεις των προμηθευτών για τα νέα τιμολόγια ρεύματος από 1η Οκτωβρίου

Η διαβούλευση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αφορά το πλαίσιο που θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου οπότε θα λήξουν τα έκτακτα μέτρα παρέμβασης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημιουργείται νέα αγορά για διμερή συμβόλαια στο ρεύμα

Σε δημόσια διαβούλευση για τη θέσπιση πλατφόρμας σύναψης συμβολαίων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ προχωράει η ΡΑΕ με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης νέων έργων και των επιλογών που έχουν οι μικρότεροι παίκτες στην αγορά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Στις 6/7 η εκδίκαση της αγωγής για την ρήτρα αναπροσαρμογής

Ο Άρειος Πάγος οργανώνει ακρόαση όλων των φορέων που έχουν προσφύγει αλλά και των παρόχων προκειμένου να αποφανθεί αν θα διεξαχθεί πιλοτική δίκη για την υπόθεση, που έχει αιτηθεί η ΔΕΗ.