ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
SPA, Evexia
Φωτο: Shutterstock

Ανταγωνιστικοί προορισμοί στον τουρισμό υγείας Δυτ. Ελλάδα - Πελοπόννησος

Ο Τουρισμός Υγείας, λόγω των έντονων δημογραφικών αλλαγών που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο μέλλον και των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, αποτελεί μια διαρκώς αυξανόμενη δυνητική αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί μια νέα, εξελισσόμενη μορφή τουρισμού με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, με αφορμή την πρόσφατη διοργάνωση του Forum Υγείας 1-3 Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με την συμμετοχή επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων των τομέων υγείας και τουρισμού.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου εξετάστηκαν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης τουρισμού υγείας στις δυο Περιφέρειες , μεταξύ των οποίων οι νέες τάσεις που έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία στους ταξιδιώτες υγείας, οι καθοριστικοί παράγοντες ενίσχυσης του τουρισμού υγείας από πλευράς ζήτησης και προσφοράς, οι παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους σε ανταγωνιστικούς προορισμούς για τουρισμό υγείας, η ανάπτυξη του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου κυρίως στο τμήμα του Ιατρικού Τουρισμού τόσο σε διεθνές όσο και σε ελληνικό περιβάλλον και η διασφάλιση ποιότητας και πιστοποίησης υπηρεσιών υγείας μια φιλοξενίας.

Ο Τουρισμός Υγείας, λόγω των έντονων δημογραφικών αλλαγών που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο μέλλον και των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, αποτελεί μια διαρκώς αυξανόμενη δυνητική αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο, την οποία οι εμπλεκόμενοι με την αναπτυξιακή διαδικασία φορείς θα πρέπει να εντάξουν στην μελλοντική περιφερειακή τους στρατηγική καθιστώντας τις δύο Περιφέρειες ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς προορισμούς τουρισμού υγείας.

Στο συνέδριο παρέμβαση έκανε, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Κων/νο Μαρινάκος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με θέμα: "Τάσεις και προοπτικές ανάπτυξης τουρισμού υγείας στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Άμεση είναι η σχέση του τουρισμού με την ανάπτυξη του εμπορίου

Εστιάζοντας στην διασύνδεση του εμπορίου με τον τουρισμό ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι ο ΕΟΤ θα προχωρήσει σε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για να προωθηθεί στοχευμένα το Shopping in Greece.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Αυξάνεται η επιβατική κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι στο πρώτο δίμηνο του 2023 περισσότεροι από 1,1 εκατ. επιβάτες έχουν περάσει από τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας καταγράφοντας άνοδο 51% σε σχέση με το 2022.