ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Επενδύει στην Ελλάδα η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού EPAM Systems

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χ. Δήμα η εταιρεία που πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο δίκτυο καινοτομίας πρόκειται να δημιουργήσει άμεσα εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ακόμη μια κορυφαία εταιρεία από τον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού (software engineering) έρχεται στην Ελλάδα, καθώς η χώρα προσελκύει όλο και περισσότερο το τεχνολογικό ενδιαφέρον. Όπως ανέφερε ο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η EPAM Systems που έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές χώρες θα δημιουργήσει άμεσα εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός αναφέρει ακόμη τα εξής: «Από τον Ιούνιο, η EPAM Systems λειτουργεί πλέον και στην Ελλάδα. Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 40 εργαζόμενους εδώ και περισσότερους από 60.000 παγκοσμίως έχοντας παρουσία σε 50+ χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα θα δημιουργήσουν άμεσα εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας με προοπτική σε βάθος 5ετίας αυτός ο αριθμός να είναι ακόμα και σε επίπεδο 1000δων.

Η εταιρεία αναπτύσσει και σχεδιάζει ψηφιακές λύσεις και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο δίκτυο καινοτομίας. Η εταιρεία, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στις λίστες του Fortune 1000. Αξίζει να σημειωθεί πως 15 εργαζόμενοι από την Ουκρανία μετακινήθηκαν στην Ελλάδα λόγω του πολέμου, οι οποίοι βρίσκονται εδώ μαζί με τις οικογένειες τους. Μίλησα μαζί τους για την κατάσταση του πολέμου, για την προσαρμογή τους εδώ αλλά και των δικών τους ανθρώπων και τους εξέφρασα την στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης στην πατρίδα και στον αγώνα τους».

Όπως γνωστοποιεί ο υφυπουργός είχε σήμερα συνάντηση με τους Andriy Trofimov, Senior Director of Engineering (Greek office Co-Head), τον Ιωάννη Διαμαντή, Delivery Director (Greek office Co-Head), Γεώργιος Παπαδημητράκης, Associate Director, Βασίλης Παπαδημητρίου, Finance Manager καθώς και άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρείας στα γραφεία τους στο κέντρο της Αθήνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Σμυρλής: Στόχος να καταστεί η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμου τουρισμού

Ο πρόεδρος της Enterprise Greece, τόνισε πως στο επίκεντρο είναι η χωρική και χρονική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας και η αύξηση της μέσης ταξιδιωτικής δαπάνης και της διάρκειας διαμονής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα: Πρωταγωνιστές υποδομές και πληροφορική για το 2023

Όπως εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Εθνικής Τράπεζα κατά το 2023 αναμένεται περαιτέρω αύξηση 3% για τον όγκο των πωλήσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Σημείο - κλειδί παραμένει το Ταμείο Ανάκαμψης.
ependyseis, anakampsi, funds
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικά σχέδια 403 εκατ. στον πρωτογενή τομέα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σχεδόν το 95% του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων με προϋπολογισμό 321.287.309 ευρώ, έχουν υποβληθεί από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σε ποιες δράσεις αντιστοιχούν τα σχέδια των επιχειρήσεων.