ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
autokinita, autos, cars
Φωτο: Shutterstock

Μεγάλη αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο

Στο πρώτο εννιάμηνο του έτους, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων κατέγραψαν αύξηση 1,4%, με 82.938 συνολικά αυτοκίνητα να έχουν ταξινομηθεί.

Μεγάλη αύξηση 30,2% σημείωσαν οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων τον προηγούμενο Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Ταξινομήθηκαν συνολικά 8.608 αυτοκίνητα, έναντι 6.610 οχημάτων τον Σεπτέμβριο του 2021. Μετά από αυτή την αύξηση, στο πρώτο εννιάμηνο του έτους, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων κατέγραψαν αύξηση 1,4%, με 82.938 συνολικά αυτοκίνητα να έχουν ταξινομηθεί.

Μείωση 24,1% κατέγραψαν οι πωλήσεις των φορτηγών με 770 ταξινομήσεις έναντι 1.014 οχημάτων που ταξινομήθηκαν τον περσινό Σεπτέμβριο. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η πτώση στα καινούρια λεωφορεία (-68,4%), καθώς υπήρξαν μόλις 12 ταξινομήσεις. Από το σύνολο των επιβατικών, η κατηγορία με το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων ήταν η κατηγορία Β, καταγράφοντας συνολικό μερίδιο αγοράς 45,9% και ακολούθησε η κατηγορία C με μερίδιο αγοράς 36,2%. Η 3η πιο αγαπημένη κατηγορία των Ελλήνων αναδείχθηκε η κατηγορία Α με συνολικό μερίδιο αγοράς 8,1%.

Τέλος, από τον όγκο των πωλήσεων το 35,9% αφορούσε αυτοκίνητα με κύριο καύσιμο τη βενζίνη, το 30,4% ήταν υβριδικά, το 22,4% αφορούσε επιβατικά με βασικό καύσιμο το πετρέλαιο, ενώ το 7,7% αφορούσε επαναφορτιζόμενα οχήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Cars, Autokinito, Aytokinitiko
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάτησαν... «γκάζι» οι πωλήσεις diesel αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η άνοδος των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα πετρελαιοκίνητα αποτελούν το 20% της αγοράς. Υποχώρησαν οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και υβριδικών τον Φεβρουάριο.
autokinita, autos, cars
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχυμένες οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο στην ΕΕ

Οι πωλήσεις plug-in υβριδικών οχημάτων (PHEV) στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 9,9% στις 53.649 μονάδες, με τη Γερμανία που ήταν μέχρι πέρυσι η μεγαλύτερη αγορά κατ' όγκο να καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση.
Autokinito-Ydrogono
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστεί το υδρογόνο καύσιμο μεταφορών

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το υδρογόνο είναι διαθέσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ εκτιμάται πως μπορεί να καλύψει περίπου το 1/3 της κατανάλωσης ενέργειας του τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαία η ανάπτυξη υποδομών για την άνοδο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο, Ευάγγελος Μπεκιάρης, σημειώνει πως πρέπει να υπάρξουν επιπλέον χρηματοδοτήσεις για υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και τάσσεται επίσης υπέρ του Ολλανδικού μοντέλου κατασκευής φορτιστών με ΣΔΙΤ.