ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Γεωργιάδης: Την επόμενη εβδομάδα η διάταξη για το καλάθι της νοικοκυράς

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποιούνται κατά της αισχροκέρδειας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία των ελέγχων, με το ποσοστό των εταιρειών που πληρώνουν πρόστιμο να έχουν μειωθεί κάτω από 6%.

Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή η νομοθετική διάταξη για το καλάθι της νοικοκυράς, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη που εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ο ίδιος εκτιμά ότι θα βγάλει απόφαση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο του Olympia Forum III, που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ελέγχους που διεξάγονται κατά της αισχροκέρδειας, θυμίζοντας ότι όταν ανέλαβε το υπουργείο η σχετική υπηρεσία ήταν αποδυναμωμένη και είχαν δεκαετίες να γίνουν έλεγχοι. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία της διαδικασίας, σημείωσε ότι στην πρώτη φάση μία στις τέσσερις επιχειρήσεις παρανομούσαν και λάμβαναν πρόστιμο, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό έχει πέσει κάτω από το 6%.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία που σημείωσε ότι βάζει τον πλανήτη σε μία νέα ιστορική περίοδο, τόνισε ότι θα έπρεπε να ενισχύσει τα φιλοευρωπαϊκά μας αισθήματα καθώς αν η χώρα είχε προλάβει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα είχαμε σήμερα την εισβολή.

Σε ερώτηση σχετικά με την ακρίβεια, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι οι συλλογικές αντιδράσεις θα ενταθούν τον χειμώνα διεθνώς, ενώ παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη έχει μεν πάρει πρωτοβουλίες, αλλά με καθυστέρηση καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθεί η κοινή συνισταμένη που απαιτείται. Χαρακτήρισε το ζήτημα των τιμών και τον τρόπο που καθορίζεται διεθνώς «σύνθετο», επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη δεν είναι γραμμική αφού δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις τιμές του φυσικού αερίου σε μία βδομάδα. «Η Ελλάδα θα πάει καλύτερα από ότι πιστεύαμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι «τα όρια των κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι συγκεκριμένα».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο Ελληνικό το οποίο χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο στοίχημα» της κυβέρνησης, ενώ περιέγραψε ως Γολγοθά την γραφειοκρατική διαδικασία που έπρεπε να ολοκληρωθεί και άθλο για την δημόσια διοίκηση. Σημείωσε ότι το έργο θα γίνει «η βιτρίνα της χώρας», τονίζοντας ότι «αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostas Skrekas, Ypourgeio Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Αποδίδουν τα μέτρα, μηδενικές ανατιμήσεις Μάρτιο και Απρίλιο

Όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης θα συνεχιστεί η λήψη μέτρων και η προσπάθεια για να προστατευτούν οι καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια, σημειώνοντας πως η σταθεροποίηση των τιμών θα φανεί στον πληθωρισμό.
Super-Market
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα προϊόντα που εξαιρούνται από τις διατάξεις περί προωθητικών ενεργειών

«Με αυτήν την τροποποίηση επιτυγχάνεται αμοιβαίο όφελος για επιχειρήσεις και καταναλωτές, ενώ προωθείται και η υιοθέτηση νέων περιβαλλοντικά βιώσιμων συμπεριφορών από τους πολίτες» υπογραμμίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης. 
Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Οι προσφορές δημιουργούν κατάσταση ζούγκλας στην αγορά

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως οι εταιρείες που τους επιβλήθηκαν πρόστιμα θα πρέπει να φέρουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους εντός δυο μηνών. Στους 700 οι κωδικοί «μόνιμης μείωσης τιμής».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα τρία μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ

Στη Βουλή σήμερα θα ψηφιστεί η τροπολογία του υπ. Ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει την πρωτοβουλία για «Μόνιμη Μείωση Τιμής» καθώς και ενημέρωση για τις τιμές των προϊόντων. Βαριά τα πρόστιμα για όσες αλυσίδες δεν τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους.