Φώτο: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Κάλεσμα για δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης από τον Εμπορικό Σύλλογο

Παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στις εμπορικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών από τον Νίκο Παπαθανάση.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Τσαγγάρης, συναντήθηκαν σήμερα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση.

Κατατέθηκαν οι θέσεις και οι επισημάνσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς, καταγράφηκε η ισχύουσα κατάσταση και στη συζήτηση που ακολούθησε αναλύθηκαν εκτενέστατα όλα τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδική αναφορά έγινε στο αίτημα του εμπορικού κόσμου για την άμεση κατάργηση παρωχημένων θεσμών και γραφειοκρατικών εμποδίων όπως και την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και τις νέες διαδικτυακές μορφές του καθώς και στην αμφιλεγόμενη λειτουργία διαφόρων τύπων υπαίθριων εορταστικών και μη αγορών - παραλαϊκών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης, ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πρωτοβουλία του συλλόγου να «στεγάσει την ελληνική επιχειρηματικότητα», αναβιώνοντας ένα αναξιοποίητο κτήριο που βρίσκεται σε εμπορικό άξονα με κλειστά καταστήματα και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την υλοποίηση του οράματος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερη προσοχή στις θέσεις που κατέθεσε ο Ε.Σ.Α και εξέφρασε τη βούληση του να επιλεγούν οι βέλτιστες λύσεις.

Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει συνεχής επαφή, ώστε τα θέματα που τέθηκαν να συζητηθούν λεπτομερώς, με σκοπό να ενταχθούν στο επόμενο νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση το Υπουργείο.

Με αφορμή τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης, δήλωσε ότι «τώρα είναι η στιγμή με την υιοθέτηση σύγχρονων κανόνων και πρακτικών που εφαρμόζονται στις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στις Ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να κυριαρχήσουν, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο και αναμένει από την ηγεσία του υπουργείου, την έμπρακτη συμπαράσταση και την υιοθέτηση προτάσεων που βγαίνουν μέσα από τα σπλάχνα του εμπορικού κόσμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

paremporio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 51.400 ευρώ για παρεμπόριο

Στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας επιχειρησιακής δραστηριότητας των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στο σύνολο της επικράτειας.