Φώτο: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Κάλεσμα για δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης από τον Εμπορικό Σύλλογο

Παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στις εμπορικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών από τον Νίκο Παπαθανάση.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Τσαγγάρης, συναντήθηκαν σήμερα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση.

Κατατέθηκαν οι θέσεις και οι επισημάνσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς, καταγράφηκε η ισχύουσα κατάσταση και στη συζήτηση που ακολούθησε αναλύθηκαν εκτενέστατα όλα τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδική αναφορά έγινε στο αίτημα του εμπορικού κόσμου για την άμεση κατάργηση παρωχημένων θεσμών και γραφειοκρατικών εμποδίων όπως και την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και τις νέες διαδικτυακές μορφές του καθώς και στην αμφιλεγόμενη λειτουργία διαφόρων τύπων υπαίθριων εορταστικών και μη αγορών - παραλαϊκών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης, ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πρωτοβουλία του συλλόγου να «στεγάσει την ελληνική επιχειρηματικότητα», αναβιώνοντας ένα αναξιοποίητο κτήριο που βρίσκεται σε εμπορικό άξονα με κλειστά καταστήματα και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την υλοποίηση του οράματος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερη προσοχή στις θέσεις που κατέθεσε ο Ε.Σ.Α και εξέφρασε τη βούληση του να επιλεγούν οι βέλτιστες λύσεις.

Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει συνεχής επαφή, ώστε τα θέματα που τέθηκαν να συζητηθούν λεπτομερώς, με σκοπό να ενταχθούν στο επόμενο νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση το Υπουργείο.

Με αφορμή τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης, δήλωσε ότι «τώρα είναι η στιγμή με την υιοθέτηση σύγχρονων κανόνων και πρακτικών που εφαρμόζονται στις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στις Ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να κυριαρχήσουν, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο και αναμένει από την ηγεσία του υπουργείου, την έμπρακτη συμπαράσταση και την υιοθέτηση προτάσεων που βγαίνουν μέσα από τα σπλάχνα του εμπορικού κόσμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση των αιτήσεων για την ένταξη επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο

Λόγω του συνεχιζόμενου αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Δευτέρα ανακοινώνεται μεγάλη αμερικανική επένδυση στην Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως μετά την μεγάλη εταιρεία ΑΠΕ που άνοιξε γραφεία στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα μια αμερικανική επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκύκλιος - οδηγός για χρηματοδοτήσεις δημοσίων επενδύσεων

Η νέα εγκύκλιος, που αποτελεί τον οδηγό για την κατάρτιση και την πορεία υλοποίησης του ΠΔΕ για τα Υπουργεία και τις Περιφέρειες, συνιστά τον προάγγελο της κατάρτισης του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης