ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

JP Morgan: Ιδρύει ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα για τις πληρωμές

Το Εργαστήριο Καινοτομίας Πληρωμών που θα δημιουργήσει η τράπεζα, σε συνεργασία με την Onyx θα παρέχει έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των πληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

Νέα δραστηριότητα στην Ελλάδα η JP Morgan που σκοπεύει να μετακινηθεί σε νέα γραφεία ενώ παράλληλα σχεδιάζει να δημιουργήσει και ένα νέο Εργαστήριο Καινοτομίας Πληρωμών, για το οποίο η τράπεζα θα προσλάβει μια ομάδα έρευνας και ανάπτυξης πληρωμών.

Η πρόσληψη προσωπικού για το Εργαστήριο Καινοτομίας Πληρωμών θα ξεκινήσει αμέσως, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του τμήματος, ο οποίος θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες, με την τράπεζα να σκοπεύει να προσλάβει αρχικά περίπου 50 υπαλλήλους στο Payments Innovation Lab, συμπεριλαμβανομένων ειδικών σε προϊόντα πληρωμών και μηχανικών.

Το Εργαστήριο Καινοτομίας Πληρωμών θα παρέχει έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των πληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την Onyx by J.P. Morgan. Η Onyx είναι η επιχειρηματική μονάδα της JP Morgan που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, όπως το blockchain, για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, πλατφορμών και αγορών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για την εταιρεία και τους πελάτες της.

Από την αρχή, το κέντρο θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη της ανάπτυξης λύσεων γύρω από την τεχνολογία κατανεμημένων βιβλίων, την τεχνητή νοημοσύνη και την κρυπτογραφία που σχετίζονται με τα συστήματα πληρωμών.

Η JP Morgan βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά για την εξασφάλιση του κατάλληλου ακινήτου που θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση της. Οι υπάλληλοι της τράπεζας που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και εργάζονται στους τομείς της Εταιρικής και Επενδυτικής Τράπεζας και της Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και Πλούτου, θα μεταφερθούν επίσης στους νέους χώρους.

Ο Τάκης Γεωργακόπουλος, παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος πληρωμών της JP Morgan, δήλωσε ότι «θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της καινοτομίας στις πληρωμές και η νέα μας τοποθεσία στην Αθήνα θα αποτελέσει βασικό νευραλγικό κέντρο για το έργο μας στην καινοτομία των πληρωμών αιχμής. Η εταιρεία έχει ιστορικό δημιουργίας επιτυχημένων τεχνολογικών κέντρων που επωφελούνται από τις γνωστές τεχνολογικές και μηχανολογικές δεξιότητες των ανθρώπων σε τοπικό επίπεδο, και αυτή η συναρπαστική επέκταση φέρνει αυτή τη στρατηγική στην Ελλάδα στον τομέα των πληρωμών».

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, Senior Country Officer της JP Morgan στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Η επένδυσή μας σε ένα νέο γραφείο και στα υψηλά καταρτισμένα ταλέντα της χώρας αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της JP Morgan στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε το franchise μας σε αυτή την αγορά και να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τοπικούς και διεθνείς πελάτες από αυτό το νέο μας σπίτι».

Σημειώνεται ότι η JP Morgan έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την Viva Wallet που αφορά τον τομέα πληρωμών και για την οποία υπάρχουν αμφιβολίες αν θα ολοκληρωθεί. Η παρουσία της JP Morgan στην Ελλάδα χρονολογείται από το 1968, όταν και άνοιξε τα γραφεία της σε Πειραιά και Αθήνα. Σήμερα προσφέρει στους Έλληνες πελάτες προϊόντα και υπηρεσίες από όλους τους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής, των πληρωμών και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

trapezes-banks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με discount οι τραπεζικές μετοχές - Εκτιμήσεις

Η ολοκλήρωση της εξυγίανσης των ισολογισμών σε συνδυασμό με τις προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών δικαιολογούν υψηλότερους πολλαπλασιαστές αποτίμησης και ένα μικρότερο discount.
Trapeza, Trapezes, Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση Κομισιόν για ευκολότερη εκκαθάριση των μικρών τραπεζών

Σύμφωνα με το Bloomberg η Επιτροπή θα καταθέσει πρόταση ώστε να χρησιμοποιούντα τα κεφάλαια από τα εθνικά συστήματα εγγύησης καταθέσεων σε περιπτώσεις προβλημάτων σε μικρές και μεσαίες τράπεζες.
Xristos Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Σταϊκούρας: Οι τράπεζες να στηρίξουν όσους έχουν ρυθμισμένα δάνεια

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το καταθέσεις των πολιτών την τελευταία τριετία έχουν αυξηθεί κατά 50 δισ. ευρώ, με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών να είναι πάνω από το 17%.
Philip Lane
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα αυξήσει κι άλλο τα επιτόκια η ΕΚΤ αν δεν υπάρξει κρίση στις τράπεζες

Ο επικεφαλής οικονομολόγος, Φίλιπ Λέιν τονίζει ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και τονίζει ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν αν δεν υπάρξει σοβαρή αναταραχή.
trapezes-banks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες, ανησυχία για νέα γενιά κόκκινων δανείων

Ο επικεφαλής της ομάδας της ΕΚΤ για την Ελλάδα διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παρόλο που υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Προβληματισμός για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από την αύξηση των επιτοκίων.