ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Μανόμετρο φυσικού αερίου
Φώτο: Shutterstock

Χωρίς συμφωνία για το πλαφόν ολοκληρώθηκε η σύνοδος των υπουργών Ενέργειας

Χωρίς αποτέλεσμα η πολύωρη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. Νέο ραντεβού των υπουργών τη Δευτέρα. Έχει λυθεί το 90-95% των θεμάτων υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

Οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου κατά τη σημερινή συνάντησή τους, ανέφεραν δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Οι υπουργοί θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους για το θέμα στην ήδη προγραμματισμένη σύνοδο της επόμενης Δευτέρας, είπε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς.

Σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ είπε ότι επιτεύχθηκε πρόοδος στα τεχνικά ζητήματα που συνδέονται με το πλαφόν, όμως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία. Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια λύση όχι με ομοφωνία αλλά με πλειοψηφία.

«Επιτύχαμε μια συμφωνία κατά 90-95% για το πλαφόν στην τιμή του αερίου όμως τα μεγάλα και συμβολικά ζητήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί», είπε ο Χάμπεκ, σημειώνοντας ότι οι χώρες χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Χρειάζεται άμεση απάντηση στην ενέργεια, επιφυλάξεις για ΗΠΑ-Μόσχα

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε στη Γερουσία ότι για το ενεργειακό χρειάζεται άμεση και συλλογική ευρωπαϊκή λύση. Προειδοποίησε πως το υψηλό κόστος ενέργειας πλήττει την οικονομία και ενισχύει τους ανταγωνιστές εκτός ΕΕ.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πωλήσεις υδρογονανθράκων 320 δισ. στην ΕΕ παρά τις κυρώσεις

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι από το 2022 πούλησε στην Ευρώπη υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισ. δολαρίων, παρά τις κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Φέτος οι εξαγωγές προς την ΕΕ έφτασαν τα 21,3 δισ. δολάρια.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Ενεργειακό κόστος και στήριξη νοικοκυριών στο επίκεντρο της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προανήγγειλε κοινές προμήθειες ενέργειας, στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και επενδύσεις στα ευρωπαϊκά δίκτυα για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Αυξημένη ετοιμότητα για ενεργειακή κρίση, εξετάζεται απελευθέρωση αποθεμάτων

Η ΕΕ, μέσω της «Energy Union Task Force», συντονίζεται εντατικά για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις στις αγορές ενέργειας λόγω αυξημένων τιμών. Έτοιμη για συλλογική δράση και πιθανή απελευθέρωση αποθεμάτων με τη στήριξη του ΔΟΕ.
Εγκατάσταση φυσικού αερίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Τσάφος: Οι πολιτικές ενέργειας χρειάζονται άμεση προσαρμογή

Ο Νίκος Τσάφος επισήμανε μετά τη Σύνοδο Υπουργών Ενέργειας στο Δουβλίνο πως ίσως δεν χρειάζεται πλέον η πλήρωση των αποθηκών φυσικού αερίου στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας.