ΓΔ: 2304.02 1.07% Τζίρος: 174.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:12:40
Φώτο: Ευάγγελος Μπάτρης, Regional Managing Director της INTERSPORT και της The Athlete's Foot - Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος του Ομίλου FOURLIS - Ανέστης Παρταλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Logistics S.A.

Φουρλής: Νέο brand και επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ από την Trade Εstates

Ο στόχος του 2026 θα επιτευχθεί με επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα αξιολογούνται νέα πρότζεκτ που θα μπορούσαν να αυξήσουν την αξία του χαρτοφυλακίου στα 700 εκατ. ευρώ έως το 2028.

Το νέο Retail Park στην οδό Πειραιώς αλλά και τη νέα ταυτότητα των εμπορικών της πάρκων «Top Parks» παρουσίασε εχθές στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης η Trade Estates, μέλος του ομίλου Fourlis, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στα εμπορικά ακίνητα. Το εμπορικό πάρκο Top Parks Πειραιώς πέρασε στις αρχές του 2022 στην κατοχή της Trade Estates.

Μέσα σε σύντομο διάστημα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του και σήμερα ξεκινά ολοκληρωτικά λειτουργικό, με καταστήματα οικιακών ειδών, ένδυσης και υπόδυσης, παιχνιδιών, supermarket και γρήγορου φαγητού μέσω των brands ΑΒ Βασιλόπουλος, Adidas, LC Waikiki, Lilly Drogerie, Marks&Spencer, McDonalds, Μουστάκας, Occhio Papavasiliou, Orchestra, Parex, Pepco. Επιπρόσθετα, εφαρμόζοντας μία αειφόρο, βιώσιμη και υπεύθυνη στρατηγική και μέσα από τη συνεργασία με τον Όμιλο ΔΕΗ, το εμπορικό πάρκο Top Parks Πειραιώς διαθέτει εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες καθώς και τον πρώτο στην Ελλάδα υπερταχυφορτιστή ισχύος 300kW της ΔΕΗ Blue για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε λιγότερο από 20'.

«Είμαστε χαρούμενοι που στο σύντομο διάστημα λειτουργίας της, η Trade Estates έχει αναπτύξει τόσο σημαντικά έργα και έχει συνάψει εξαιρετικές συνεργασίες, ενώ αναμένεται και συνέχεια» δήλωσε ο Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος της εταιρείας. Συμπλήρωσε επίσης, ότι το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας έχει ήδη διασφαλίσει την αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου σε βάθος τετραετίας στα 476 εκατ. ευρώ από 286 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα με διπλασιασμό των ακινήτων από 9 που είναι σήμερα σε 18 έως το 2026 και της εκμισθώσιμης επιφάνειας στα 470.000 τ.μ. από 225.770 τ.μ σήμερα.

Ο στόχος του 2026 θα επιτευχθεί με επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα αξιολογούνται νέα πρότζεκτ που θα μπορούσαν να αυξήσουν την αξία του χαρτοφυλακίου στα 700 εκατ. ευρώ έως το 2028. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπούλης, CEO Trade Estates ανέφερε ότι το 2023 θα είναι χρονιά αναπτύξεων για την εταιρεία με επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ έως το 2026 ενώ σημείωσε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2023 τοποθετείται η είσοδός της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εστιάζοντας στο Top Parks Πειραιώς υπογράμμισε ότι φιλοδοξία της εταιρείας είναι «να γίνει ο νέος κορυφαίος προορισμός για τους καταναλωτές που αναζητούν τα μεγαλύτερα brands, αλλά και ποιότητα και άνεση στις βόλτες για τις αγορές τους». Δέσμευσή μας είναι να παρέχουμε πάντα κορυφαία εμπειρία στους πελάτες μας και τις οικογένειές τους». Τόνισε επίσης, ότι για την διευκόλυνση των καταναλωτών γίνονται συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και τους τοπικούς φορείς για τη δημιουργία σταθμού του ΗΣΑΠ στις γραμμές που περνούν έξω από το Top Parks Πειραιώς.

Επίσης η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις για τη δημιουργία πεζογέφυρας που θα συνδέει το Top Parks Πειραιώς με το εμπορικό πάρκο που βρίσκεται απέναντι, επί της οδού Πειραιώς. Σημειώνεται ότι η Trade Estates, διαθέτει σήμερα 9 εμπορικά ακίνητα, 7 εμπορικά πάρκα και 2 logistics centers. Στο επενδυτικό της πλάνο, περιλαμβάνεται η δημιουργία σύγχρονων εμπορικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα, με ναυαρχίδα το εμπορικό πάρκο στο «The Ellinikon Commercial Hub» αλλά και αναπτύξεις σε επιπλέον περιοχές της Ελλάδας όπως η Πάτρα, η Κρήτη και τα Σπάτα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταλλείο Σκουριών αεροφωτογραφία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eldorado: Ανακαλύψεις νέων κοιτασμάτων χρυσού - αργύρου στη Χαλκιδική

Η Eldorado Gold ανακοίνωσε νέες σημαντικές ανακαλύψεις χρυσού, αργύρου και χαλκού στη Χαλκιδική, με ελπιδοφόρα αποτελέσματα από γεωτρήσεις σε Ολυμπιάδα και Στρατώνι, που ενισχύουν τις προοπτικές ανάπτυξης στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Άνοδος επενδύσεων πετρελαίου 55% το 2026 στα 1,4 δισ. δολ.

Η Βενεζουέλα προβλέπει αύξηση 55% στις επενδύσεις πετρελαίου το 2026, λόγω ανοίγματος στον ιδιωτικό τομέα και αλλαγής του νόμου για τους υδρογονάνθρακες, όπως ανέφερε η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες.
Σιδηροδρομικοί εργάτες εργοτάξιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγώνας δρόμου για να μην χαθούν κονδύλια 500 εκατ. για σιδηροδρομικά έργα

Με το βλέμμα στους πόρους του CEF, το Υπεταμείο αναλαμβάνει πλέον να τρέξει τους διαγωνισμούς για τα τμήματα Σκα-Οινόη και Μουριές – Προμαχώνας, προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Εθνική Τράπεζα εκδίδει πράσινο ομόλογο 600 εκατ. ευρώ με 3,125%

Η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε πράσινο ομόλογο 600 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,125%, λήξης 2031 και δυνατότητα ανάκλησης το 2030, ενισχύοντας το ποσοστό πράσινων ομολόγων της στο 67%. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε πάνω από 5,8 φορές.