ΓΔ: 1234.59 1.12% Τζίρος: 55.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:52:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΕΤΒΑ: Επενδύσεις 50 εκατ. την επόμενη διετία για τα νέα βιομηχανικά πάρκα

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ωφεληθούν τα 14 μεγαλύτερα βιομηχανικά πάρκα της χώρας, καθώς προβλέπεται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών τους με στόχο να μετατραπούν σε τεχνολογικά έξυπνα και περιβαλλοντικά βιώσιμα.

Την απόφαση για επενδυτικό πλάνο ύψους 50 εκατ. ευρώ για τη διετία 2024-2025 πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΒΑ, στο πλαίσιο της προκήρυξης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που βρίσκονται στα 14 βιομηχανικά πάρκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΒΑ, από το επενδυτικό αυτό πλάνο θα ωφεληθούν τα 14 μεγαλύτερα βιομηχανικά πάρκα της χώρας, καθώς προβλέπεται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών τους, με στόχο τη σταδιακή μετατροπή τους σε καινοτόμα, τεχνολογικά έξυπνα και περιβαλλοντικά βιώσιμα βιομηχανικά πάρκα. Παράλληλα, θα αναπτυχθούν υποδομές σε 1.000 στρέμματα δημιουργώντας ένα αξιόλογο απόθεμα γης για μελλοντική βιομηχανική ανάπτυξη.  

H ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. θα ενημερώσει αναλυτικά τους θεσμικούς παράγοντες και τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις των 14 βιομηχανικών πάρκων για το εν λόγω επενδυτικό πλάνο και τον τρόπο που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτιστοποίηση  των υποδομών και κατ’επέκταση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αύξηση  της ανταγωνιστικότητάς τους. 

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Άγγελος Κάτσικας, τόνισε ότι «για την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. αποτελεί διακαή στόχο η στέγαση της παραγωγικής επιχειρηματικότητας σε οργανωμένες περιοχές με σύγχρονες ενεργειακές, ψηφιακές και περιβαλλοντικές υπηρεσίες επαναλαμβανομένων εσόδων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια ESG για τη δημιουργία επιχειρηματικής αξίας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργώντας ευκαιρίες ευημερούς απασχόλησης και τόνωσης των τοπικών κοινωνιών».

Ο κ. Θάνος Ψαθάς, CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. δήλωσε σχετικά: «η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., δίνει μεγάλη έμφαση στην επένδυση στα επιχειρηματικά πάρκα και εργαζόμαστε πάνω στον σχεδιασμό της αναβάθμισης των υποδομών τους προς όφελος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, του κλάδου της μεταποίησης αλλά και της εθνικής οικονομίας. Με την έγκριση του νέου μας επενδυτικού πλάνου, σηματοδοτείται μία νέα εποχή προς την κατεύθυνση της βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού που αποτελεί και στρατηγικό στόχο της εταιρίας μας με κατεύθυνση το Πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 και το πλαίσιο του Industry 4.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικά σχέδια 12,33 δισ. έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης

Από τις 392 επενδυτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί οι 236 προέρχονται από πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), με το συνολικό προϋπολογισμό τους να διαμορφώνεται στα 2,75 δισ. ευρώ. Σε ποιους κλάδους στοχεύουν τα επενδυτικά σχέδια.
Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους πόρους του σχεδίου «Ελλάδα 2.0»

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, το πρόγραμμα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις με το 90% να το θεωρούν απαραίτητο για τη στήριξη των πολιτικών ανάκαμψης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
ependyseis, anakampsi, funds
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικά σχέδια 403 εκατ. στον πρωτογενή τομέα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σχεδόν το 95% του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων με προϋπολογισμό 321.287.309 ευρώ, έχουν υποβληθεί από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σε ποιες δράσεις αντιστοιχούν τα σχέδια των επιχειρήσεων.