ΓΔ: 1483.97 0.43% Τζίρος: 41.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:04:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Εύσημα για τη μείωση χρέους από UBS, ποιες μετοχές επιλέγει η Morgan Stanley

Στο α' τρίμηνο το ελληνικό χρέος μειώθηκε 3%, με τον ταχύτερο ρυθμό στη ζώνη του ευρώ, τονίζει σε έκθεσή της η UBS. Τοποθετήσεις σε Τρ. Πειραιώς - Mytilineos συστήνει η Morgan Stanley.

Αποδέκτης, για μία ακόμη φορά, θετικών εκθέσεων τόσο για την οικονομία όσο και για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη UBS να αναφέρεται σε έκθεσή της στον «πρωταθλητισμό» της χώρας στη μείωση του χρέους, ενώ η Morgan Stanley επιλέγει στα top picks της, τις μετοχές των Mytilineos και Τρ. Πειραιώς. 

UBS: «Πρωταθλήτρια» στη μείωση χρέους η Ελλάδα 

Η ελληνική οικονομία εμφάνισε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στην ευρωζώνη στο α’ τρίμηνο, τονίζει ο ελβετικός όμιλος σε έκθεσή του, σημειώνοντας ότι ανάλογες επισημάνσεις είχε πραγματοποιήσει πριν από κάποιο διάστημα και ο οίκος αξιολόγησης Moody’s. Με στήριξη από τις προοπτικές σταθερά υψηλότερης αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, ο οίκος έχει προβλέψει ότι η Ελλάδα θα σημειώσει μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις χρέους παγκοσμίως, με τον δείκτη  χρέους της γενικής κυβέρνησης να υποχωρεί κάτω από 150% του ΑΕΠ έως το 2025, από 171,3% στο τέλος του 2022.

Σημειώνεται ότι βάσει του τρόπου υπολογισμού της ΕΕ για την παρακολούθηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (EUSGP) το ελληνικό χρέος μειώθηκε 3% στο α’ τρίμηνο του έτους και έφθασε στο 168% του ΑΕΠ, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 41% σε σύγκριση με το υψηλότερο επίπεδο στο α’ τρίμηνο του 2021. 

Morgan Stanley: Συστήνει τοποθέτηση σε Mytilineos – Τρ. Πειραιώς

Μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της αμερικανικής τράπεζας στην περιοχή ΕΕΜΕΑ (Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) της Morgan Stanley, συγκαταλέγονται πλέον οι τίτλοι της Mytilineos και της Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι η Τρ. Πειραιώς αντικαθιστά στη λίστα της Morgan Stanley τον τίτλο της Eurobank. Ο αμερικανικός όμιλος δίνει τιμή – στόχο στα 4,27 ευρώ για την Τρ. Πειραιώς, ενώ τονίζει ότι έχει καταγράψει μια σημαντική υπεραπόδοση φέτος, υποστηριζόμενη από τις αναβαθμίσεις στη κερδοφορία της, τη διαρθρωτική μακροοικονομική ανάκαμψη και τις φθηνές αποτιμήσεις. 

Για τη Mytilineos η τιμή – στόχος είναι στα 43 ευρώ, ενώ τονίζεται ότι προσφέρει ένα ανοδικό τρίπτυχο, μέσω ενός επιχειρηματικού μοντέλου με συνέργειες, διαφοροποιημένη ανάπτυξη στον τομέα της ενέργειας και ένα τμήμα μετάλλων που έχει πολύ υψηλή ταμειακή ρευστότητα. 

Ειδική μνεία γίνεται για τη δραστηριότητα στον ενεργειακό κλάδο με την αμερικανική τράπεζα να αναφέρεται στην ανάπτυξη ΑΠΕ αλλά και την εμπορία φυσικού αερίου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

H αντίδραση των τραπεζών, η πίεση στα ομόλογα, η πρεμιέρα της Optima και η ΜΥΤΙΛ

Οι τραπεζικές μετοχές πάλι στο προσκήνιο, η πτώση της ΤτΕ με μεγάλο τζίρο, η στήριξη στην Optima, οι διακυμάνσεις στα ομόλογα, η διόρθωση της Mytilineos, η αντίδραση της Alumil και το κακό σερί της Quest.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Η ένεση ηθικού, το ράλι στην Ευρώπη, τα mezz, η Elvalhalcor και τα διυλιστήρια

Το ΧΑ... έστριψε πριν να μπει σε bear market, η ΕΚΤ απογείωσε τις ευρωπαϊκές αγορές, οι κινήσεις των mezz, η Elvalhalcor ταλαιπωρείται, τα διυλιστήρια ανεβαίνουν με τη βενζίνη στα 2 ευρώ και τα καλά νέα για τη Mytilineos.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
MARKET MAKER

Οι μετανιωμένοι πωλητές, το ανοδικό σερί και τα διαδοχικά ρεκόρ του ΧΑ

Πώς η αγορά διαψεύδει όσους περίμεναν διόρθωση, γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε bull market με διάρκεια, πώς η Πειραιώς έχει γίνει ηγέτης στο ΧΑ, τα συνεχή ρεκόρ της Mytilineos και η πτήση της Aegean πάνω από τα 10 ευρώ.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
MARKET MAKER

Η Mytilineos «βλέπει» Λονδίνο, το διπλό discount Πειραιώς – Alpha και η ΜΟΗ

Η άνοδος των τραπεζών, τα short στις ΗΠΑ, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ΜΥΤΙΛ και η παράλληλη εισαγωγή στο LSE, η διπλή έκπτωση για Alpha - Πειραιώς, το υψηλό για Κρι Κρι, η πτώση του πετρελαίου και η πίεση σε ΜΟΗ - ΕΛΠΕ.
MARKET MAKER

Το πασχαλινό ράλι, η υστέρηση των τραπεζών και το ξύπνημα της Coca Cola HBC

Το αθόρυβο εορταστικό ράλι και τα εκλογικά ρίσκα, η κόπωση των τραπεζών και η υπεραπόδοση της Τρ. Πειραιώς, η επιστροφή της Coca Cola HBC, η συμπεριφορά - σεμινάριο της Mytilineos, τα νέα υψηλά της Autohellas και η διαγραφή της ΑΕΓΕΚ.