ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ

ΕΤΒΑ: Διαβούλευση για το πλάνο των 50 εκατ. για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

Το πρόγραμμα των έργων για κάθε πάρκο έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Διακήρυξης της Δράσης και η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαβούλευση και στη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., στο πλαίσιο του πλάνου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης υποδομών με επιχορήγηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) της Δράσης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί σε 14 Επιχειρηματικά Πάρκα / Βιομηχανικές Περιοχές του δικτύου της, πρόγραμμα έργων με προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 50 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα των έργων για κάθε πάρκο έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Διακήρυξης της Δράσης και του νομοθετικού πλαισίου και έχει προηγουμένως παρουσιαστεί και εκτενώς συζητηθεί σε συναντήσεις της ΕΤΒΑ με τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις. 
Από τις 8/9/2023 έχει τεθεί σε ισχύ η διαβούλευση για τους έκτακτους προϋπολογισμούς των Έργων για τα Επιχειρηματικά Πάρκα (ΕΠ) και Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙ.ΠΕ.) της ΕΤΒΑ. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 24/09/2023 ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας θα έχει διάρκεια από 25/09/2023 έως και 29/09/2023

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαβούλευση έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες γης των Πάρκων ενώ στην ψηφοφορία δυνατότητα να ψηφίσουν έχουν όλοι οι ενήμεροι ιδιοκτήτες επιχειρηματικών οικοπέδων των ΕΠ και ΒΙΠΕ της ΕΤΒΑ.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα διαβούλευσης και ψηφοφορίας γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (www.etvavipe.gr), όπου οι ιδιοκτήτες γης εφόσον συνδεθούν  μπορούν να ανατρέξουν στο ΕΠ ή τη ΒΙ.ΠΕ. που είναι εγκατεστημένοι, να ενημερωθούν για τους έκτακτους προϋπολογισμούς των έργων που έχουν αναρτηθεί και να καταθέσουν τις προτάσεις τους κατά τη φάση της διαβούλευσης και στη συνέχεια να συμμετέχουν στην ψηφοφορία

Πλήρεις οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της ΕΤΒΑ. Δυνατότητα επικοινωνίας για παροχή περαιτέρω οδηγιών και διευκρινίσεων παρέχονται και στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109540240 (Help Desk) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 – 17:00. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντάσσεται στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης η Ψηφιακή Τράπεζα Γης

Το έργο ύψους 18,27 εκατ. ευρώ στοχεύει στην ανάπτυξη και λειτουργίας μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα λειτουργεί και ως μηχανισμός αποζημίωσης και θα δημιουργεί πόρους για φιλοπεριβαλλοντικά έργα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με σημαντικά προβλήματα βρίσκεται αντιμέτωπη η βιομηχανία της Ηπείρου

Οι επιχειρηματίες της Ηπείρου συναντήθηκαν με την ηγεσία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος τονίζοντας πως τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν για τη βιομηχανία πρέπει να λυθούν άμεσα.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικά σχέδια 12,33 δισ. έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης

Από τις 392 επενδυτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί οι 236 προέρχονται από πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), με το συνολικό προϋπολογισμό τους να διαμορφώνεται στα 2,75 δισ. ευρώ. Σε ποιους κλάδους στοχεύουν τα επενδυτικά σχέδια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύσεις σε βιομηχανικές περιοχές, πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ δρομολογεί επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ τη διετία 2024-2025 για την αναβάθμιση των υποδομών σε 14 βιομηχανικές περιοχές. Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης και η συνεισφορά των χρηστών με αύξηση κοινοχρήστων.
Viomihania, Viomixania, Metapoiisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχώρησαν στα 9,7 εκατ. οι επενδύσεις στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα

Κατά 14,1% αυξήθηκε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τη βιομηχανία το 2021 ενώ και το σύνολο των απορριμμάτων που καταναλώθηκε ήταν κατά 13,9% υψηλότερο σε σχέση με τα επίπεδα του 2020.