ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
Φωτο: Shutterstock

Πώς διαμορφώνονται οι χρεώσεις των παρόχων ρεύματος για τον Οκτώβριο

Oι τιμές που ανακοινώνουν οι προμηθευτές για τις χρεώσεις του επόμενου μήνα είναι δίχως την κρατική επιδότηση που πρόκειται να ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες.

Αμετάβλητο στα 15,5 σεντς ανά κιλοβατώρα παραμένει το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ είναι 15,5 σεντς ανά κιλοβατώρα αν η κατανάλωση είναι έως 500 κιλοβατώρες και 16,7 σεντς αν η κατανάλωση του μήνα υπερβεί τις 500 κιλοβατώρες. Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση παραμένει επίσης στα 11,4 σεντς.

Σημειώνεται ότι οι τιμές που ανακοινώνουν οι προμηθευτές για τις χρεώσεις του επόμενου μήνα είναι δίχως την κρατική επιδότηση που πρόκειται να ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες. Σε επίπεδο μήνα τα προϊόντα των παρόχων σε μια κλίμακα τιμών από 8,88 λεπτά ανά kWh έως 19,8 λεπτά του ευρώ. Η αντίστοιχη κλίμακα τον Σεπτέμβριο ήταν 8 λεπτά του ευρώ έως 19,6 λεπτά. Η μέση χρέωση διαμορφώνεται στα 14,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, αυξημένη κατά 6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όταν ήταν 13,8 λεπτά ανά kWh. 

Η Elpedison έχει το πρόγραμμα Value στα 8 λεπτά.

Η Ήρων προσφέρει το Simply Generous Home στα 13,32 λεπτά (12,58 λεπτά με Έκπτωση Ποσότητας 15%, μετά από 6 μήνες στο πρόγραμμα). Το νέο πρόγραμμα Generous Guarantee Home συνδυάζει εξασφάλιση ανώτατης τιμής Guarantee (17 λεπτά) και έκπτωση συνέπειας, προσφέρεται στα 8,55 λεπτά με ενσωματωμένη 10% έκπτωση συνέπειας.

Η Protergia προσφέρει το Value Plus στα 8,88 λεπτά.

Το πρόγραμμα Value+ της Watt+Volt προσφέρεται στα 8,88 λεπτά.

Η NRG διαθέτει το πρόγραμμα On Time+ στα 8,7 λεπτά με έκπτωση συνέπειας 40%. 


Η ΖΕΝΙΘ προσφέρει το Power Home for All στα 7,9 λεπτά και στα 6,9 λεπτά για τη νύχτα. Το Power Home Go Electric προσφέρεται στα 7,5 λεπτά για την ημέρα και 6,5 λεπτά για τη νύχτα.

Η Volton προσφέρει στα 9,45 λεπτά με έκπτωση συνέπειας το πρόγραμμα Volton Energy Control (0,1260€ ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας). Στα 9,92€ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας είναι το νέο πρόγραμμα Volton Energy Free με δώρο τον 1ο μήνα (0,1240€ ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας).

Η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας προσφέρει ίδια χρέωση με τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία στο πρόγραμμα Maxi Free+ προσφέρει χρέωση στα 12,4 λεπτά ανά kWh που αποκλιμακώνεται στα 9,2 λεπτά ανά kWh συνυπολογίζοντας την έκπτωση συνέπειας. 

Η χρέωση της ΕΛΙΝ διαμορφώνεται στα 12,8 λεπτά ανά kWh για τον Οκτώβριο δυο πρόγραμμα Power On! Home Bonus -(με έκπτωση συνέπειας), μειωμένη κατά 5% σε σχέση με το μήνα που διανύουμε (13,5 λεπτά ανά kWh). 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθερές οι τιμές ρεύματος τον Ιανουάριο, κερδισμένοι όσοι πάρουν επίδομα

Στα επίπεδα του 2023 (15 - 17 σεντς ανά κιλοβατώρα) οι χρεώσεις των παρόχων, παρά την κατάργηση των επιδοτήσεων. Μικρότερη επιβάρυνση για 1,2 εκατ. νοικοκυριά που θα πάρουν το νέο επίδομα θέρμανσης με ρεύμα.
energeia_revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ενέργειας: Αισιοδοξία για την πορεία των τιμών του ρεύματος

Ανώτατες πηγές του υπουργείου δήλωναν ότι δεν προκύπτει ανάγκη επαναφοράς των οριζόντιων επιδοτήσεων όμως είναι πάντοτε διαθέσιμα τα εργαλεία που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο έξαρσης της ενεργειακής κρίσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η δεύτερη ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας με Ιταλία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης συναντήθηκε με την Ιταλίδα ομόλογό του όπου και επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητο να τριπλασιαστεί η μεταφορική ικανότητα ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δύο χωρών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσω «Εξοικονομώ» και φοροαπαλλαγών επιδιώκεται η αναβάθμιση κατοικιών

Στόχος της προσπάθειας εκτός από την επίτευξη των ενεργειακών και κλιματικών στόχων που θέτει η ΕΕ είναι και η αύξηση της προσφοράς κατοικιών για μίσθωση και κατ' επέκταση εκτόνωση των πιέσεων στη μισθωτική αγορά.