ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Σύσταση Παρατηρητηρίου Νεανικής και Οπαδικής Βίας

Παράλληλα δρομολογείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης η δημιουργία δομής ενδυνάμωσης γυναικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Σε εφαρμογή της εξαγγελίας του για τη σύσταση Παρατηρητηρίου Νεανικής και Οπαδικής Βίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης συγκάλεσε σύσκεψη για την οργάνωση και λειτουργία του, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ευθύμιου Χατζηθεόκλητου και υπηρεσιακών παραγόντων, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Ο κ. Φλωρίδης εξέφρασε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, που προσβλέπει στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων ευαισθητοποίησης και επιμορφωτικών σεμιναρίων για την πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας.

Παράλληλα δρομολογείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης η δημιουργία δομής ενδυνάμωσης γυναικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, την ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελούδης δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των δράσεων που προωθεί το υπουργείο στη Θεσσαλονίκη, όπως για παράδειγμα το «Σπίτι του Παιδιού», μιας ειδικά διαμορφωμένης δομής όπου θα προσφέρεται ένα ασφαλές περιβάλλον σε ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση και δίνουν πληροφορίες στη Δικαιοσύνη για την εξιχνίαση των σε βάρος τους εγκλημάτων. Συμφωνήθηκε ακόμη, η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην ψηφιακή πλατφόρμα των φορέων που θα απασχολούν καταδικασθέντες σε φυλάκιση μέχρι δύο ετών σε παροχή Κοινωφελούς Εργασίας.

Τέλος, ο κ. Φλωρίδης ευχαρίστησε τον κ. Αγγελούδη για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ανοίξει ο δρόμος για την κτιριακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστολή της λειτουργίας του ΣτΕ για επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο

Οι επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο όπως είχε γνωστοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήταν αρχικού προϋπολογισμού 13,2 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το ιστορικό πλοίο Βέλος θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και μαζί επιβιβάστηκαν στο ιστορικό αντιτορπιλικό που τον περασμένο Νοέμβριο είχε υποστεί σοβαρή ζημιά στην πρύμνη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Ταχιάος: Έκκληση στα κόμματα να μην στοχοποιήσουν το Flyover

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο έργο είναι μη αναστρέψιμη, δηλαδή ο περιφερειακός σε ένα ποσοστό της τάξης του 80% έχει πάρει τη μορφή την εργοταξιακή που θα έχει στη συνέχεια του έργου», επισήμανε ο κ. Ταχιάος.