ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:37
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
Πάνελ συνέντευξης Τύπου με λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

Προκριματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτές οι κάλπες ως τις 8 το βράδυ

Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ και για πρώτη φορά ένα μέλος ή φίλος/η του κόμματος έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην επιλογή του ψηφοδελτίου και να επιλέξει τους εκπροσώπους που θα τον εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8 το πρωί η διαδικασία των προκριματικών εκλογών για την επιλογή των υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτικής Συμμαχίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ και για πρώτη φορά ένα μέλος ή φίλος/η του κόμματος έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην επιλογή του κομματικού ψηφοδελτίου και να επιλέξει τους εκπροσώπους που θα τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κουμουνδούρου «στην καινοτόμο αυτή διαδικασία δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα (8 π.μ. ως 8 μ.μ.) και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ».

Θυμίζεται ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι φίλοι/ες του κόμματος και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά, κλήθηκαν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής με ακριβείς στοιχεία επικοινωνίας για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο i-syriza, έως τις 7/4/2024 στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν από κοντά θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους υποψηφίους της περιφέρειας στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο πρόκειται να ψηφίσουν. Οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν διαδυκτιακά θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις 14 περιφέρειες.

Οι Περιφέρειες με τους/τις εκλεγμένους/ες και τους σταυρούς προτίμησης:

  • Αττική: εκλέγονται 12 – (μέχρι 4 σταυρούς)
  • Απόδημοι: εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)
  • Κεντρική Μακεδονία: εκλέγονται 4 – (μέχρι 2 σταυρούς)
  • Θεσσαλία: εκλέγονται 3 – (1 σταυρό)
  • Δυτική Ελλάδα: εκλέγονται 3 – (1 σταυρό)
  • Κρήτη: εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)
  • ΑΜΘ: εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)
  • Πελοπόννησος: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Στερεά Ελλάδα: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Νότιο Αιγαίο: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Ήπειρος: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Δυτική Μακεδονία: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Ιόνιo: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Βόρειο Αιγαίο: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)

Υπενθυμίζεται πως εδώ υπάρχουν αναρτημένοι οι υποψήφιοι/ες ανά Περιφέρεια με τα βιογραφικά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Στόχος μας ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ενωτικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές και στηρίζει το εγχείρημα Τσίπρα, αποφεύγοντας αντιπαραθέσεις. Στόχος η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς στην ΚΕ: Εκλογική ενότητα, συνεργασία ή μεμονωμένες αποχωρήσεις;

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως το δίλημμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει ενωμένος προς συνεργασίες ή αν θα διασπαστεί με ατομικές αποχωρήσεις, ασκώντας κριτική στην ηγεσία για έλλειψη σχεδίου επανεκκίνησης.
Παύλος Πολάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Όχι σε διάλυση - ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης και 36 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με κείμενό τους αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές, αν δεν υπάρξει ενωτικό σχήμα, καλώντας και άλλους να στηρίξουν τη δημιουργία νέας πλειοψηφίας και τη διαφύλαξη του κόμματος.
Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τρίτη 20.00 στο Θησείο οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το νέο κόμμα την Τρίτη 26 Μαΐου στις 20:00 στην πλατεία Θησείου, καλώντας ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν για να χαράξουν μαζί νέους ορίζοντες στην πολιτική σκηνή.
Πλήθος με σημαίες ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυμπιζής: Κλειδί η ενωτική λίστα προοδευτικών με κομβικό ρόλο Τσίπρα

Ο Χρήστος Κυμπιζής πρότεινε κοινό ψηφοδέλτιο προοδευτικών δυνάμεων και τόνισε πως δεν τίθεται θέμα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του.
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Νέος πολιτικός φορέας από την κοινωνία με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο

Ο πρώην πρωθυποργός, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε παρών στις πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας ότι το κόμμα του θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο ή νωρίτερα. Τόνισε ότι η συσπείρωση θα γίνει στην κοινωνία, χωρίς όρους ή κοινοβουλευτική ομάδα.