ΓΔ: 2031.81 -0.17% Τζίρος: 220.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνητικό συμβούλιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μητσοτάκης: Σύσκεψη το απόγευμα για το ΑΣΕΠ, οι αλλαγές που εξετάζονται

Η κυβέρνηση ετοιμάζει τρεις αλλαγές και μία εναλλακτική για το νέο ΑΣΕΠ, προκειμένου να γίνει πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό. Ποια είναι η εναλλακτική.

Σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα έχει στις 18.30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Σύμφωνα με Τα ΝΕΑ εξετάζονται τρεις αλλαγές και μια εναλλακτική για το νέο ΑΣΕΠ.

Ψηφιακά δικαιολογητικά: Στα σκαριά είναι ένα νέο αυτοματοποιημένο μοντέλο ελέγχου των δικαιολογητικών που υποβάλλονται.

Πρόσληψη σε 12 μήνες: Η κυβέρνηση εξετάζει λύσεις μελετώντας κάθε στάδιο ενός διαγωνισμού πρόσληψης, που σημαίνει ότι επίκειται διαβούλευση με τα στελέχη της Αρχής για θέματα εσωτερικής λειτουργίας.

Ο «κόφτης»: Σε ράγες υλοποίησης μπαίνει από τον επόμενο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό ένας «κόφτης» στον αριθμό των θέσεων που θα μπορούν να επιλέξουν οι επιτυχόντες.

Το επικουρικό σχήμα: Συζητείται και μία εναλλακτική: Η δημιουργία ενός μίνι ΑΣΕΠ, δηλαδή το σενάριο συγκρότησης ενός επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, ο οποίος θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Από αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά μια σειρά επισκέψεων σε υπουργεία, όπου άλλαξε η ηγεσία μετά τον ανασχηματισμό. Ειδικότερα, την Τετάρτη θα βρεθεί στο Ανάπτυξης, ενώ την Πέμπτη στο Εσωτερικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΣΕΠ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα σε 12 μήνες: Πώς θα... πάρει μπροστά το ΑΣΕΠ

Διασταύρωση στοιχείων των υποψηφίων μέσα από δημόσιες βάσεις δεδομένων εξετάζει η κυβέρνηση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Αναζητούνται οι νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας.
mitsotakis_evroekloges
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις προτεραιότητες για την κυβέρνηση, στόχος τα καθημερινά προβλήματα

Ακρίβεια, εισοδήματα, φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών και εκσυγχρονισμός του ΑΣΕΠ αποτελούν τους τέσσερις τομείς πρωτοβουλιών της κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ομιλία στη 80ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Από το βήμα της 80ής Συνόδου του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της επετείου του Οργανισμού και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια, την πράσινη ενέργεια και τη σταθερότητα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία πρέπει να τερματίσει την απειλή πολέμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 80ή Σύνοδο του ΟΗΕ ανέδειξε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας, τη δέσμευσή της στο Διεθνές Δίκαιο και ζήτησε παγκόσμια δράση για Ουκρανία, Γάζα, Σουδάν, Αν. Μεσόγειο και τεχνητή νοημοσύνη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στήριξη στις προσπάθειες Γκουτέρες για το Κυπριακό

Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Α. Γκουτέρες στη ΓΣ του ΟΗΕ και συζήτησαν διεθνή θέματα με έμφαση σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Λιβύη και Κυπριακό. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τις προσπάθειες Γκουτέρες για το Κυπριακό.