ΓΔ: 2707.83 1.57% Τζίρος: 423.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Dikastiria
Πηγή: Shutterstock

Θωρακίζονται τα δικαστήρια απέναντι στον κοροναϊό

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα στα δικαστήρια για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου εξάπλωσης του κοροναϊού στα δικαστήρια, ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας αναφορικά με τη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κοροναϊού στους χώρους των δικαστηρίων της χώρας, έχει ήδη επικοινωνήσει με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, καθώς και με τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Γρίβα για την λήψη των κατάλληλων μέτρων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Ακόμη, την ερχόμενη Τρίτη έχει συμφωνηθεί η συνεργασία με παράγοντες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα στα δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας είχε δώσει εντολή, ήδη από χθες στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό για τον καλύτερο συντονισμό στη λήψη προληπτικών μέτρων στα δικαστήρια για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βερβεσός, είχε ζητήσει, με επιστολή του στον υπ. Δικαιοσύνης, την άμεση λήψη προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού στους χώρους των δικαστηρίων της Αθήνας.

Η επιστολή είχε κοινοποιηθεί και στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, και σε αυτήν αναφερόταν ότι στα δικαστήρια της Αθήνας εισέρχονται καθημερινά χιλιάδες πολιτών, δικηγόρων, δικαστών και δικαστικών γραμματέων και είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα, κατάλληλα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΣΑ είχε ζητήσει: «να πραγματοποιηθεί αμελλητί απολύμανση στους χώρους των δικαστηρίων, να τοποθετηθούν αντισηπτικά στις γραμματείες, τις δικαστικές αίθουσες και τις τουαλέτες και να ληφθεί κάθε άλλο μέτρο που ήθελε κριθεί ενδεδειγμένο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Υγείας.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θέμιδος Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλια της Ένωσης Δικαστών για το νομοσχέδιο εναλλακτικής επίλυσης

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απέστειλε παρατηρήσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας άμεσες βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την εναλλακτική επίλυση διαφορών λόγω πολυπλοκότητας και υψηλού κόστους για τους πολίτες.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοθεσία που διασφαλίζει άμεση ενημέρωση κληρονόμων για την κληρονομιά

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στη θεσμοθέτηση νέου νομοθετικού πλαισίου για τις διαδικασίες ενημέρωσης των κληρονόμων, στοχεύοντας σε διαφάνεια, λιγότερη γραφειοκρατία και προστασία από κρυμμένα χρέη.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΣΕΕ: Ζητά την άμεση απόσυρση της νέας ρύθμισης για εργατικές διαφορές

Η ΓΣΕΕ ζητά με επιστολή της την άμεση απόσυρση άρθρου νομοσχεδίου του υπ. Δικαιοσύνης που προβλέπει υποχρεωτική διαμεσολάβηση στις εργατικές διαφορές, κρίνοντάς το άδικο και επιβαρυντικό για τους εργαζόμενους.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου κατά του οργανωμένου εγκλήματος

Ελλάδα και Κύπρος ενισχύουν τη συνεργασία τους κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και μεταναστών, ενώ εκπαιδευτικοί κύκλοι της ΕΛΑΣ θα εκπαιδεύσουν Κύπριους αστυνομικούς, όπως συμφώνησαν οι αρμόδιοι υπουργοί.
Ερμούπολη Σύρου θέα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στη Σύρο

Στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων στη Σύρο παρευρέθηκαν σημαντικοί φορείς της Δικαιοσύνης. Ο Υπ. Δικαιοσύνης τόνισε πως στόχος ως το 2030 η Ελλάδα να συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες χώρες της ΕΕ στην ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης.