ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Παύλος Γερουλάνος ομιλία

Γερουλάνος: Έχω την εμπειρία να ηγηθώ του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Ανέφερε ότι η προοπτική εξουσίας για το ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται χωρίς προϋποθέσεις, καθώς απαιτεί αλλαγή λειτουργίας, νοοτροπίας, ηγεσίας και απαιτείται σχέδιο γρήγορων κινήσεων και ριζικών μεταρρυθμίσεων για τη χώρα που -όπως είπε- βασίζεται στο σχέδιο «Αναγέννηση».

Δεύτερος κατά σειρά ομιλητής στο βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ήταν ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατέστησε σαφές ότι «τώρα, είναι η ώρα. Τώρα είναι η ώρα για την "αναγέννηση" του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μας συγχωρεθεί αν δεν ανταποκριθούμε στην απαίτηση της κοινωνίας». «Δεν διανοούμαστε να χάσουμε την ευκαιρία για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ για το οποίο χρειάζετονται τρία πράγματα: Σχέδιο, διάθεση σύνθεσης δυνάμεων, ενότητα δηλαδή, και εμπειρία διακυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι η προοπτική εξουσίας για το ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται χωρίς προϋποθέσεις, καθώς απαιτεί αλλαγή λειτουργίας, νοοτροπίας, ηγεσίας και απαιτείται σχέδιο γρήγορων κινήσεων και ριζικών μεταρρυθμίσεων για τη χώρα που -όπως είπε- βασίζεται στο σχέδιο «Αναγέννηση».

«Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για την Ελλάδα. Πολιτικό σχέδιο που δεν έρχεται απλά να διαχειριστεί το διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έρχεται να τα αλλάξει συθέμελα.

Έρχεται να αλλάξει παράδειγμα. Έρχεται να επιφέρει σαρωτικές αλλά και πολύ συγκροτημένες αλλαγές. Η "Αναγέννηση", είναι ένα σχέδιο πολιτικό, ανθρωποκεντρικό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό. Ο δεύτερος λόγος που ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ είναι γιατί μπορώ να υπηρετήσω την ενότητα. Αυτό κάνω όλη μου την πολιτική ζωή, μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Από την πρώτη μέρα. Γι' αυτό δεν έχω κομματική παρέα. Δεν έχω "δικούς μου". Δεν χρειάζομαι τη δική μου ομάδα για να προεδρεύσω. Δεν έχω μάθει έτσι. Έχω μάθει να φτιάχνω ομάδες. Αξιοποιώντας όποια και όποιον θέλει να προσφέρει. Συνθέτοντας δυνάμεις και προσφέροντας προοπτική. Όπου κι αν βρέθηκα. Αυτό έκανα πάντα. Αυτό, θα κάνω και ως πρόεδρος, αν εκλεγώ», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος για να συμπληρώσει:

«Τα παραπάνω μπορώ να τα εγγυηθώ, για έναν λόγο: Διότι δεν με κρατάει κανένας. Δεν έχω καμία εσωκομματική δουλεία. Πρώτη και μόνη μου προτεραιότητα το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της πατρίδας. Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω».

«Γιατί σε ένα κόμμα εξουσίας, όπως το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει κάτι ακόμα σημαντικότερο από το να κερδίζεις την εσωκομματική κάλπη και την αρχηγία την Κυριακή: Να ξέρεις τι θα κάνεις τη Δευτέρα. Μπροστά μας, αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, έχουμε επικές μάχες. Μάχες με την κυβέρνηση, μάχες με τα προβλήματα, μάχες για να πείσουμε τον κόσμο ότι είμαστε κοντά του.

Αν η μάχη είναι στη Βουλή, ο πρόεδρος πρέπει να είναι εκεί. Αν η μάχη είναι στην κοινωνία, ο πρόεδρος πρέπει να είναι εκεί. Αν η μάχη είναι στο κόμμα, για να διαλέξουμε πορεία, για να κλείσουμε ανοιχτά θέματα, για να αποφασίσουμε στρατηγική, ο πρόεδρος πρέπει να είναι εκεί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο πρόεδρος δίνει το παράδειγμα.

Τι σημαίνει αυτό; Δύο πράγματα. Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν θα γίνει κυβέρνηση διά αντιπροσώπου. Ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι βουλευτής. Γιατί με εμένα στη θέση του προέδρου, οι αξίες, η πολιτική δράση και η διάθεση προσφοράς θα είναι τα μόνα κριτήρια συμμετοχής στα όργανα», επεσήμανε ο κ. Γερουλάνος.

«Η επιλογή για τη νέα ηγεσία έχει ευθύνη, σύντροφοι και συντρόφισσες. Ευθύνη, όχι απέναντι σε φίλους και γνωστούς. Αλλά απέναντι στην κοινωνία που μας κοιτάζει. Στην πατρίδα που περιμένει. Στην ιστορία που μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Ζητώ την ευθύνη και την τιμή να ηγηθώ τού κοινού μας αγώνα. Σας καλώ να τον δώσουμε όλοι μαζί, μια γροθιά. Και σας διαβεβαιώνω ότι το αποτέλεσμα θα μάς δικαιώσει», κατέληξε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ανεδαφική η δήλωση Τσίπρα περί σύγκρουσης με συμφέροντα

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε τη συνέντευξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για αντιγραφή των προτάσεών του και ταύτιση με ΝΔ σε καίρια θέματα. Αμφισβήτησε τη δέσμευσή του για διαφάνεια και τον χαρακτήρισε "συμβιβασμένο Μαδούρο".
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Μετεξεταστέος ο πρωθυπουργός στα οικονομικά, άριστος στις αλχημείες

Ο Κώστας Τσουκαλάς επικρίνει τον πρωθυπουργό για τις προτεραιότητές του, συγκρίνοντας την απόρριψη προτάσεων στήριξης νέων με σπατάλες για πανεπιστημιακά μέτρα, και μιλά για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ με ευθύνη της κυβέρνησης.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ζητώ ψήφο αλλαγής με ήθος, σοβαρότητα και αξιοπιστία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για αξιοπιστία και ήθος με καταψήφιση της ΝΔ, παρουσιάζοντας τη πλήρη κοστολόγηση της 13ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ, απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν για αλλαγή σελίδας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για αξιοπιστία και ήθος, καταψηφίζοντας τη ΝΔ. Τόνισε ότι υπάρχει πλήρης κοστολόγηση για τη 13η σύνταξη και κατηγόρησε τη ΝΔ για ελλιπή διαφάνεια.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Παρουσίαση 45 στελεχών Επιτροπής Διεύρυνσης στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν 45 νέα στελέχη της ΕΔΔΗΣ, με σύνθημα το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Παρουσιάστηκαν επίσης αποτελέσματα έρευνας για τις προσδοκίες των πολιτών, με Βαρδακαστάνη και Σκανδαλίδη παρόντες.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Υπεραπόδοση της οικονομίας σημαίνει υπεραπόδοση της ακρίβειας

Ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη και η πολιτική αλλαγή με ασφάλεια και σταθερότητα. Τόνισε ότι το κόμμα απευθύνεται σε όλους και πως οι συνεργασίες του προοδευτικού χώρου είναι αναγκαίες για αλλαγή.