ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:01:44
Τσίπρας
Φώτο: Shutterstock

Να ενισχυθούν τα μέτρα για τον κοροναϊό ζητάει ο Τσίπρας

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του είπε «Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι».

Τον φόβο του ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα με τον κοροναϊό, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την εξέλιξη στην Πάτρα την οποία χαρακτήρισε πολύ ανησυχητική.

«Εμείς ορθώς αναβάλαμε όλες τις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις μας γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «ορθώς επίσης δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του συμπλήρωσε: «Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι. Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κοροναϊό και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι. Εμείς αντιθέτως, με αίσθημα ευθύνης δε θα επικεντρώσουμε στη κριτική και στην καταγγελία, αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του ΕΣΥ. Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να ζητήσουμε να ενισχυθούν τόσο τα προληπτικά μέτρα όσο και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Πρέπει να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια. Και να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα. Και πρέπει να γίνει και μια σύσταση στον ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsipras-Alexis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το ΕΣΥ είναι στη χειρότερη στιγμή του από τα τελευταία χρόνια

Για «τραγική κατάσταση» στα παιδιατρικά νοσοκομεία σε μια περίοδο «αναζωπύρωσης της υγειονομικής κρίσης» και «τεράστιας» έλλειψης φαρμάκων, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα χρειάζεται νέα εθνική πυξίδα

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε από την Αλεξανδρούπολη τις θέσεις του για νέα εθνική πυξίδα και επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πολιτική και διαφθορά, τονίζοντας την ανάγκη ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής με βάση τα εθνικά συμφέροντα.
Χειρουργική αίθουσα νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ μείωσε για πρώτη φορά τις αναμονές στα χειρουργεία

Ο υφ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως για πρώτη φορά το ΕΣΥ μείωσε σημαντικά τους χρόνους αναμονής για χειρουργείο, λόγω αύξησης προσωπικού, απογευματινών χειρουργείων και αξιοποίησης ιδιωτικών κλινικών, παρά τις διαπιστωμένες ελλείψεις.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βέροια: Στη ΜΕΘ η 24χρονη που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη σε πολυκατοικία

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται 24χρονη με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στη Βέροια. Η νεαρή διασωληνώθηκε και παρακολουθείται στενά.
Ζαΐρ Μπολσονάρου σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Ζαΐχ Μπολσονάρου, που νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία σε κλινική της Μπραζίλια. Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας παραμένει υπό παρακολούθηση, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί εξιτήριο.