ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στέλιος Πέτσας ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Πέτσας: Στόχος είναι να μην υπάρξει νέα γενιά «κόκκινων δανείων»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμού «Alpha», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε στόχος της κυβέρνησης είναι το πλήγμα στην οικονομία της χώρας από την επιδημία να είναι παροδικό.

«Βασική μας προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και η προστασία της δημόσιας υγείας. Οποιοδήποτε κόστος θα το αναλάβουμε. Θα υποστούμε τώρα ένα οικονομικό πλήγμα, αλλά σκοπός είναι, αυτό το πλήγμα να είναι παροδικό, όπως παροδική είναι και η ασθένεια» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» και το δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αναχαίτιση της επιδημίας και την στήριξη της οικονομίας. 

«Στη συνέχεια η οικονομία θα ακολουθήσει την φυσική της πορεία που είναι μία πορεία ανάκαμψης. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην υπάρξει  από αυτή την κρίση του κορονοϊού μια νέα γενιά «κόκκινων» δανείων στις τράπεζες ή νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία Και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μην γίνει αυτό» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα για τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους είπε πώς «είναι σαφής η προειδοποίησή μας για τις συναθροίσεις. Αφορά όχι μόνο τον δημόσιο χώρο, αλλά και τον ιδιωτικό χώρο. Καλούμε όλους να δείξουν υπευθυνότητα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πόλεμο όπως τον χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός χθες. Άρα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα μεν, ακολουθώντας τις οδηγίες δε. Δεν μπορεί να είμαστε μακριά από το χώρο της δουλειάς μας και ταυτόχρονα να μαζεύουμε δεκαπέντε άτομα στο σπίτι μας για ένα τραπέζι.

Σκοπός είναι να αποφύγουμε το συγχρωτισμό έτσι ώστε να καθυστερήσουμε τη διάδοση του ιού. Καθυστερώντας τη διάδοση του ιού δίνουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να μπορέσει να περιθάλψει τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Δηλαδή τις ευάλωτες ομάδες και τους πιο ηλικιωμένους».

Ο εφησυχασμός θα είναι καταστροφή

«Πάμε βήμα-βήμα. Αν εφησυχάσουμε θα είναι καταστροφή. Πρέπει όλοι να είμαστε ακριβώς στο πνεύμα το οποίο περιέγραψε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας. Να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό και να φοβόμαστε μην τον μεταδώσουμε. Και η έκκληση να μείνουμε στο σπίτι, είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει το σύστημα υγείας, εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε» τόνισε ο κ. Πέτσας και υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής έχουν βοηθήσει σημαντικά ώστε να συγκρατηθεί το άπλωμα της διασποράς. «Κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε συνεχώς με όποιο πρόσθετο μέτρο παίρνουμε. Να απλώσουμε τη διασπορά του ιού σε βάθος χρόνου, για να αντέξει το σύστημα υγείας. Αυτός είναι ο αγώνας που δίνουμε. Είναι καθημερινός, δεν εφησυχάζουμε. Θα το κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί»

Αναφερόμενος στα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός  κ. Παπαθανάσης, έχουν ανακοινώσει μία σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις για ελέγχους, ώστε να παταχθούν οποιαδήποτε φαινόμενα αισχροκέρδειας. «Από την άλλη, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιοι φάρμακο για αυτόν τον κορονοϊό. Απαιτείται πολλή προσοχή σε όλα αυτά, τα οποία διάφοροι επιτήδειοι προσπαθούν συνεχώς να πλασάρουν με διάφορους τρόπους. Όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί σε προσπάθειες κάποιων να τους πείσουν να αγοράσουν διάφορα πακέτα προϊόντων, τα οποία τα πληρώνουν χρυσάφι, όπως μάσκες, αντισηπτικά κ.α» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για την κρίση στα σύνορα με την Τουρκία ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «φαίνεται ότι η  κρίση του κορονοϊού στην Τουρκία, την έχει αναγκάσει να πάρει κάποια μέτρα, έστω και με καθυστέρηση. Το κλείσιμο των συνόρων για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφασίστηκε είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, που μας βοηθάει στην αντιμετώπιση του προβλήματος στον Έβρο. Το ίδιο και οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην περιοχή. Άλλα πάνω από όλα μας βοηθάει η αποφασιστικότητα, την οποία δείξαμε από την πρώτη στιγμή, ότι θα προστατέψουμε τα σύνορα μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Αυτό το μήνυμα έχει φθάσει όπως έπρεπε, εκεί που έπρεπε, και ελπίζουμε από εδώ και πέρα σε μια αποκλιμάκωση».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα μας η αναβάθμιση του ΕΣΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη νέα πτέρυγα 101 κλινών του Νοσοκομείου Κοζάνης, που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας. Εκεί φιλοξενούνται πλέον χειρουργικός και παθολογικός τομέας και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κεντρική προτεραιότητα η αναβάθμιση των δομών του ΕΣΥ στην Κοζάνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, τονίζοντας τη σημασία της αναβάθμισης του ΕΣΥ και ανακοινώνοντας νέα ογκολογική μονάδα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΕΤΒΑ βιομηχανική περιοχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκστρατεία ΕΑΕ στα 27 επιχειρηματικά πάρκα ΕΤΒΑ Θεσσαλονίκης

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία διαθέτει πλέον ειδικά συνεργεία στα 27 επιχειρηματικά πάρκα της ΕΤΒΑ, προωθώντας την πρόληψη στους εργαζόμενους, με την έναρξη να σηματοδοτείται από πρωτότυπη συναυλία στο πάρκο της Σίνδου.
εγκέφαλος και χάπια
ΔΙΕΘΝΗ

Πάρκινσον: 22,8 δισ. ευρώ τον χρόνο το κόστος για την Ευρώπη

Το κόστος της νόσου Πάρκινσον άγγιξε τα 22,8 δισ. ευρώ το 2019 στην Ευρώπη, ενώ το 2025 αναμένεται να φτάσει τα 28,8 δισ. ευρώ. Αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών, γεγονός που πιέζει τα συστήματα υγείας και φροντίδας.
Κουνούπι του Νείλου
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί και 51 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Β. Μακεδονία

Ένας 72χρονος άνδρας από τα Σκόπια είναι το έκτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα, καθώς κατέληξε μετά από 15 ημέρες νοσηλείας. Τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 51, με τα περισσότερα στην περιοχή των Σκοπίων.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν έξι άτομα για εκρηκτικό μηχανισμό σε σπίτι στη Λευκάδα

Έξι άτομα συνελήφθησαν για σύσταση συμμορίας και παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς κατηγορούνται για ανάμειξη σε αποτυχημένη βομβιστική επίθεση σε σπίτι στη Λευκάδα τον Ιανουάριο 2026. Οι συλλήψεις έγιναν σε διάφορες περιοχές.