ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνεται στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη διάρκεια επίσημης συνεδρίασης.

Ανδρουλάκης: Δημόσια υγεία υψηλής ποιότητας για κάθε πολίτη στη χώρα

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Κυθήρων πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ και ίσων ευκαιριών πρόσβασης στη δημόσια υγεία για όλους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κυθήρων, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, στον διάλογο με τη διοίκηση, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά σε ειδικότητες όπως οι ακτινολόγοι, παθολόγοι και αναισθησιολόγοι.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε πως το κόμμα έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η έλλειψη προσβάσιμων και ποιοτικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες και μετατρέπει ένα βασικό κοινωνικό αγαθό σε προνόμιο για λίγους».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέδειξε ιδιαίτερα το ζήτημα της περιφερειακής αποψίλωσης, τονίζοντας πως «η περιφέρεια ερημώνει. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στο πολιτικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για μια Ελλάδα ίσων ευκαιριών, που στηρίζεται στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Όπως επισήμανε, «στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για κάθε πολίτη, σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διαβεβαίωσε πως το κόμμα θα θέσει σε εφαρμογή το στρατηγικό του σχέδιο για τη βελτίωση του ΕΣΥ, «όταν ο ελληνικός λαός μας τιμήσει με την ψήφο του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ypourgeio Ygeias, Plevris
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Tα όσα προτείνει ο κ. Ανδρουλάκης για το ΕΣΥ υλοποιούνται ήδη

Επισημαίνει ότι «έχουν διασφαλιστεί 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή νοσοκομείων και κέντρων υγείας και μόνο για το 2022 προκηρύσσονται 6.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού».
Γεωργιάδης, Βαρτζόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Βαρτζόπουλο: Παραμένει στόχος η ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον παραιτηθέντα υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του. Οι αρμοδιότητες Ψυχικής Υγείας θα κατανεμηθούν εσωτερικά στο Υπουργείο Υγείας.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος: Αντίθεση στη ρύθμιση για αποκλεισμό ασθενών από προσωπικούς γιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αντιτίθεται στη νέα ΚΥΑ που απαγορεύει σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να παρακολουθούν ασθενείς τους για ένα χρόνο μετά τη λήξη της σύμβασης και ζητεί επανεξέταση για τη διασφάλιση της ιατρικής φροντίδας.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία βάζει φρένο στις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών

Η κυβέρνηση Αυστραλίας σχεδιάζει να περιορίσει τις διαφημίσεις τυχερών παιγνιδιών, ειδικά για τα παιδιά, μειώνοντάς τες σε τρεις ανά ώρα και απαγορεύοντάς τες πλήρως κατά τη μετάδοση αθλητικών αγώνων, λόγω ανησυχιών για τη δημόσια υγεία.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Καμία ανοχή στην πώληση αλκοόλ και καπνού σε ανήλικους

Παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για την απαγόρευση πώλησης καπνικών και αλκοόλ σε ανηλίκους, με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών και έμφαση στη συνεργασία και στην ενίσχυση των ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία.