ΓΔ: 2034.22 -0.01% Τζίρος: 368.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κεφαλογιάννη, Βίνσεντ
Φώτο: Ο πρόεδρος του HILTON, Σίμον Βίνσεντ και η υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hilton: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και αυξημένη ζήτηση για την Ελλάδα

Ο επικεφαλής της Hilton, Simon Vincent, εξήρε την Ελλάδα ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό, επιβεβαιώνοντας ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και αυξημένη ζήτηση για την ελληνική αγορά.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς και τη σταθερά υψηλή ταξιδιωτική ζήτηση για την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο Simon Vincent, CBE, Εxecutive Vice President & President Europe, Middle East and Africa της διεθνούς ξενοδοχειακής εταιρίας HΙLTON, κατά τη συνάντηση που είχε στη Ρώμη με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο περιθώριο της 25ης Συνόδου Κορυφής του World Travel and Tourism Council (WTTC).

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Βαρελά, ο Alan Mantin, Vice President Development Southern Europe και η Lauren Ziska, Vice President, Government Affairs EMEA.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι η ταχεία εξυπηρέτηση των επενδυτικών σχεδίων από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείο Τουρισμού, η οποία θα καθοδηγεί υποψηφίους επενδυτές ως υπηρεσία μίας στάσης (Οne-Shop-Stop), αναγνωρίζεται ήδη ως καλή πρακτική διεθνώς.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε την ανάπτυξη, ειδικά τα τελευταία χρόνια, υποδομών και υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στη χώρα μας, κάνοντας ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε επίσης την ιδιαίτερη βαρύτητα ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας με ταξιδιωτικούς οργανισμούς και ξενοδοχειακές εταιρείες διεθνούς κύρους και αναγνωρισιμότητας, όπως η HILTON.

Τέλος, ο κ. Vincent στάθηκε στην καθιέρωση της Αθήνας ως δημοφιλούς ευρωπαϊκού αστικού προορισμού, καθώς και στο ενδιαφέρον της εταιρείας HILTON για διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

luxury hotel in Greece
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τουρισμός: 1,2 δισ. ευρώ νέες επενδύσεις σε μαρίνες και θέρετρα πολυτελείας

Τα έσοδα από τον τουρισμό δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα περσινά επίπεδα - ρεκόρ ωστόσο οι επενδύσεις στον κλάδο συνεχίζουν να «τρέχουν» με mega projects ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε Αστακό, Ερμιονίδα και Εύβοια.