ΓΔ: 2089.07 0.94% Τζίρος: 94.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:00:36
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
Φώτο: Shutterstock

ΝΔ: Σοβαρά ερωτήματα για συνεργάτη Ανδρουλάκη μετά την κατάθεση Βάρρα

Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά τις αποκαλύψεις για στενό του συνεργάτη, ο οποίος φέρεται να παρενέβη σε υπόθεση προστίμων στον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σοβαρά ερωτήματα για τον στενό συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, προκύπτουν μετά την κατάθεση του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρη Βάρρα, σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας

Όπως επισημαίνουν, ο Μόσχος Κορασίδης, παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αποσπασμένος υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, φέρεται να προώθησε μήνυμα μέσω email προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο των Γιώργου και Αθανασίου Μιάουρα, με αιτιολόγηση για τις φερόμενες αρνήσεις υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ να παράσχουν στοιχεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 8 Ιουλίου 2020, τέσσερα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού έλαβαν email από τον πληρεξούσιο δικηγόρο των δύο αγροτών, στους οποίους είχαν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 400.000 ευρώ από το ΣΔΟΕ Κατερίνης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλονίκης. Το αξιοσημείωτο, όπως σημειώνεται, είναι ότι οι ενστάσεις του δικηγόρου στη λεγόμενη "υπόθεση Μιάουρα" είχαν αποσταλεί από το email του κ. Κορασίδη το προηγούμενο βράδυ, στις 7 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:34 μ.μ.

Ένα χρόνο μετά την παρέμβαση Κορασίδη, ο οποίος σήμερα παραμένει στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, και τον συμβουλεύει σε αγροτικά θέματα, συστήθηκε δευτεροβάθμια επιτροπή για την επίλυση της διαφοράς των 400.000 ευρώ. Αυτό συνέβη, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση αφορούσε το έτος 2011, δηλαδή εννέα χρόνια πριν, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Γιώργου Παπανδρέου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κατάθεση του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελου Σημανδράκου, ο οποίος επίσης κινείται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, απαγορεύθηκε στη νομική υπηρεσία να ασκήσει πολιτική αγωγή. Ο ίδιος παρουσιάστηκε ώστε να απαλλαγεί ο Μιάουρας από τις κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν πλαστογραφία και διακεκριμένη απάτη που είχε αποδώσει η ευρωπαϊκή εισαγγελία.

Η επιβεβαίωση από τον κ. Βάρρα, ο οποίος ανέφερε ότι άσκησε πειθαρχικό έλεγχο στον κ. Κορασίδη, ότι υπήρξε παρέμβαση για τη συγκάλυψη της υπόθεσης που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ, δημιουργεί την ανάγκη για απαντήσεις τόσο από τους εμπλεκόμενους όσο και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, όπως υπογραμμίζουν οι πηγές της ΝΔ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Πείτε Ναι στην Προανακριτική και θα ψηφίσουμε την Εξεταστική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στη Βουλή ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αν η ΝΔ δεχθεί σύσταση Προανακριτικής για τα θέματα που ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και απέστειλε στη Βουλή.
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση από την ΝΔ κατά του ΠΑΣΟΚ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον Νίκο Μπουνάκη για δηλώσεις δημόσιων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα μέσω του ΚΥΔ του, ρωτώντας πόσα χρόνια γίνεται αυτό, πόσα χρήματα δόθηκαν και γιατί δεν αντέδρασε για να αποτρέψει την παρανομία.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Απόπειρα συσκότισης από την κυβέρνηση για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Από το ΠΑΣΟΚ πηγές κατηγορούν την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας σχετικά με τις πρακτικές στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας διασπάθιση πόρων και αποτυχία στήριξης του πρωτογενούς τομέα.
ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χνάρης: Αστείο το επιχείρημα της ΝΔ για τις Περιφέρειες και τα αιγοπρόβατα

Ο Μ. Χνάρης κατηγορεί τη ΝΔ για έλλειψη επιχειρημάτων σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα αιγοπρόβατα, σημειώνοντας πως γελοιοποιείται ο κτηνοτροφικός κόσμος και απορεί γιατί δεν κλήθηκε η Ένωση Περιφερειών στην εξεταστική επιτροπή.