ΓΔ: 2468.88 -0.26% Τζίρος: 74.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:09:37
Επιχειρηματίας σε σύσκεψη
Φώτο: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Συνάντηση Παπασταύρου–ExxonMobil για την ενεργειακή μετάβαση και επενδύσεις

Ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Νίκος Τσάφος συναντήθηκαν με στελέχη της ExxonMobil, συζητώντας την ενεργειακή μετάβαση και το επενδυτικό ενδιαφέρον της εταιρείας στην Ελλάδα.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο υφυπουργός Νίκος Τσάφος, με τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Σχέσεις, Nikolaas Baeckelmans, καθώς και τον γενικό διευθυντή του Γραφείου της MobilOil στην Ελλάδα, Γεώργιο Πράσινο.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ενεργειακό ενδιαφέρον της ExxonMobil στην Ελλάδα και σε ζητήματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που είχαν προηγουμένως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Gastech Forum του Μιλάνου, με τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil, John Ardill.

Νωρίτερα, ο κ. Παπασταύρου είχε επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Eli Cohen, όπου συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενεργειακού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Ελλάδα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος Chevron και ExxonMobil

Ο Υπουργός Ενέργειας Στ. Παπασταύρου δήλωσε στην ΕΡΤ την ανάγκη ενεργειακής αυτονομίας της χώρας. Εξέχουσα η είσοδος της Chevron στο Block 10, ενώ η αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα.
Λιμάνι Κέρκυρας αεροφωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 2027 ξεκινά η ερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο, λέει το ΥΠΕΝ

Οι κ. Παπασταύρου και Τσάφος συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil στις ΗΠΑ, όπου συζήτησαν για τη μεγάλη υπεράκτια ερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο, που ξεκινά μετά από 40 χρόνια με τη συνεργασία ExxonMobil-Energean-Helleniq Energy.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Περισσότερες πετρελαϊκές ενδιαφέρονται για έρευνες

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες πετρελαϊκές για έρευνες υδρογονανθράκων και ότι η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα βάσει σχεδίου.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Προτεραιότητα το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, λέει ο ΔΟΕ

Ο Φατίχ Μπιρόλ δήλωσε πως η λύση στην ενεργειακή κρίση είναι το πλήρες άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ώστε να ξαναρχίσει η ροή πετρελαίου και αερίου, ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τις αγορές ενέργειας.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Πετρέλαιο: Κλειδί το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για την αγορά

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, δήλωσε ότι το πλήρες άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ αποτελεί βασική λύση στην ενεργειακή κρίση, ενώ χαρακτήρισε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου σημαντική για την παγκόσμια οικονομία.