ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία

Αλεξάνδρα Σδούκου: Ρεαλιστικός διάλογος και ανοιχτές υποδομές

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των αγροτών, ο διάλογος και η ηρεμία, ενώ υπογράμμισε τη σημασία λειτουργίας των εθνικών υποδομών χωρίς αποκλεισμούς.

Στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις και τις πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε δηλώσεις της στα τηλεοπτικά δίκτυα MEGA και ERTnews.

Η κ. Σδούκου υπογράμμισε πως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η διασφάλιση της κοινωνικής ηρεμίας, η συνέχιση του διαλόγου και η αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων για τη στήριξη των παραγωγών, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία της χώρας.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κατανοεί πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και εργάζεται συστηματικά για την επιτάχυνση των πληρωμών και τη διόρθωση χρόνιων προβλημάτων. Τόνισε πως ο διάλογος παραμένει ο μόνος υπεύθυνος δρόμος για την επίλυση των ζητημάτων και ξεκαθάρισε ότι οι εθνικές υποδομές, όπως τα λιμάνια και τα τελωνεία, πρέπει να παραμένουν ανοιχτές προς όφελος όλων των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο των ενισχύσεων, η κ. Σδούκου ανέφερε πως το 2025 θα είναι χρονιά ρεκόρ, με συνολικές πληρωμές 3,7 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα υπόλοιπα 1,2 δισ. ευρώ θα καταβληθούν εντός Δεκεμβρίου. Εξήγησε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στη μετάβαση σε νέο υβριδικό μοντέλο πληρωμών, το οποίο εφαρμόζεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και διασφαλίζει ότι τα ποσά φτάνουν στους πραγματικούς δικαιούχους.

Παράλληλα, υπενθύμισε τα μέτρα στήριξης των τελευταίων ετών, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε μηχανήματα και εφόδια, οι φοροελαφρύνσεις για συνεταιρισμούς, το ειδικό αγροτικό τιμολόγιο στο ρεύμα και οι στοχευμένες ενισχύσεις όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Πολιτική επικαιρότητα και αντιπολίτευση

Σχολιάζοντας την επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, η κ. Σδούκου σημείωσε πως δεν υπάρχει προγραμματικός λόγος, αλλά μια συζήτηση που τους μόνους, που τελικά, πραγματικά, αφορά είναι αυτούς που στριμώχνονται στον εξώστη μήπως και καταφέρουν να χωρέσουν στο νέο κόμμα. Αυτό που είχαμε τελικά, ήταν μια παρουσίαση ενός βιβλίου που συνοδεύτηκε από μια εκδήλωση που θύμισε "reunion του παλιού ΣΥΡΙΖΑ".

Τόνισε ότι η ενασχόληση της αντιπολίτευσης με εσωτερικές ισορροπίες και παρασκηνιακές συζητήσεις δεν αγγίζει την κοινωνία, η οποία αναζητά απαντήσεις για την πραγματική οικονομία, την ασφάλεια, την παιδεία και την υγεία. Υπενθύμισε ότι η περίοδος 2015-2019 παραμένει νωπή στη μνήμη των πολιτών και δεν μπορεί να «διορθωθεί» εκ των υστέρων, επισημαίνοντας πως, σε επίπεδο ουσιαστικής πολιτικής, το αποτέλεσμα ήταν «πολύ κακό για το τίποτα».

Πορεία κυβέρνησης και μεταρρυθμίσεις

Αναφερόμενη στην πορεία της κυβέρνησης, η κ. Σδούκου επεσήμανε ότι η δεύτερη τετραετία βρίσκεται στο μέσο της και ο στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος έως το 2027.

Υπενθύμισε το σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι «η κοινωνία ανταμείβει όταν βλέπει αποτέλεσμα». Ανέφερε πως έχουν ήδη υλοποιηθεί σημαντικά βήματα, όπως περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, υψηλότεροι μισθοί και συντάξεις, νέες επενδύσεις, μείωση της φορολογίας και ενίσχυση σε παιδεία και υγεία.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι «η αυτοδυναμία που στοχεύει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εφικτή. Το 2027 θα μπορούμε να πούμε καθαρά: αυτά υποσχεθήκαμε, αυτά υλοποιήσαμε, και αυτές είναι οι επόμενες προκλήσεις της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα για γαλλικό υπεράκτιο πλοίο στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Αίτημα κατατέθηκε στο Λιμενικό για ειδική άδεια χρήσης του γαλλικού ερευνητικού πλοίου «VB ABEILLE MARENGO», προκειμένου να συνεχιστούν οι υποθαλάσσιες έρευνες για τη διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου, λόγω έλλειψης κατάλληλων ελληνικών πλοίων.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Προσανατολισμός μαθητών σε επαγγέλματα με υψηλές αμοιβές

Ο Κ. Κυρανάκης τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των νέων για τα επαγγέλματα με υψηλούς μισθούς, όπως τα χρηματοοικονομικά, η ενέργεια, η ναυτιλία, η πληροφορική και η φαρμακοβιομηχανία, ώστε να κάνουν σωστές επιλογές σπουδών.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η αυτοδυναμία παραμένει στόχος της ΝΔ στις εκλογές

Ο Π. Μαρινάκης υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική, αναγνώρισε τις πιέσεις στα νοικοκυριά και διέψευσε σύνδεση της αποχώρησης Γκιλφόιλ με τα ενεργειακά έργα, τονίζοντας πως η συνεργασία με ΗΠΑ παραμένει υψηλή και τα πρόσωπα δεν επηρεάζουν τα έργα.
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο στην κρίση - Εξάντληση πόρων

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τόνισε πως η ενεργειακή κρίση είναι διεθνής και επηρεάζει την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει τις συνέπειες.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Η Ελλάδα σήμερα ισχυρή, με αισιοδοξία για το μέλλον

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είναι πλέον ισχυρή και αισιόδοξη για το μέλλον, συγκρίνοντας τη διεθνή εικόνα της με την περίοδο της κρίσης. Τόνισε ότι υπάρχει πρόοδος, αν και τα προβλήματα παραμένουν.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Πια διακριτοί οι δύο πόλοι για όλους

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι οι δύο βασικοί πολιτικοί πόλοι είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους. Εξήγγειλε νομοθετική πρόταση για τα ιδιωτικά χρέη και μέτρα στήριξης για νησιά και καύσιμα.