Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή εργατικών κέντρων, εντείνοντας τις αντιδράσεις τους για τα προβλήματα του κλάδου.
Στην περιοχή των Καλαβρύτων, αγρότες και κτηνοτρόφοι που έχουν στήσει μπλόκο έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, σχεδιάζουν για σήμερα το πρωί συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της πόλης από τον δρόμο Καλάβρυτα - Διακοπτό.
Παράλληλα, αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα προγραμματίζουν για το απόγευμα συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.
Με αφορμή τα συλλαλητήρια που οργανώνονται την Τρίτη ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό του 2026, το εργατικό κέντρο Πάτρας ανακοίνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:30 στο μπλόκο της Εγλυκάδας. Αντίστοιχα, το εργατικό κέντρο Αγρινίου θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 18:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Για τις επόμενες κινήσεις, αναμένεται η διεξαγωγή συνελεύσεων στα μπλόκα της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις μετά τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν την πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, Λάρισας.
Εμμένουν στα μπλόκα οι αγρότες σε όλη τη Δυτική Ελλάδα
Στην Αιτωλοακαρνανία, η «Ιονία» Οδός παραμένει κλειστή για ένατη συνεχόμενη ημέρα στο ύψος των διοδίων του Αγγελοκάστρου, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι διατηρούν μπλόκα στη γέφυρα του Ευήνου, στην Αμβρακία οδό και στη γέφυρα του Μόρνου.
Στην Αχαΐα, το τμήμα της «Ολυμπίας» Οδού στη μεγάλη περιμετρική της Πάτρας είναι κλειστό για έβδομη ημέρα λόγω του μπλόκου στον κόμβο της Εγλυκάδας. Επιπλέον, μπλόκα έχουν στηθεί στη γέφυρα του Σελινούντα στο Αίγιο και στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας από αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιγιάλειας και της Δυτικής Αχαΐας.
Στην Ηλεία, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με μπλόκα στον κόμβο του Πύργου και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Πύργου, κοντά στα Λεχαινά.