ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και τις κινητοποιήσεις της 16/12

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 16ης Δεκεμβρίου, στηρίζοντας εργαζόμενους, αγρότες και ΟΤΑ, ενάντια στην ακρίβεια, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και την υποχρηματοδότηση των δήμων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Δεκεμβρίου 2025, στηρίζοντας τα αιτήματα εργαζομένων, αγροτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. 

Η κατάσταση αποτυπώνεται στους εργασιακούς χώρους με εντατικοποίηση, εργατικά ατυχήματα και ελλιπή προστασία, αλλά και στην καθημερινότητα, με την αύξηση του κόστους διαβίωσης, τα προβλήματα στα νοσοκομεία και τους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας.

Όπως επισημαίνει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι δήμοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ανεπαρκή χρηματοδότηση, ενώ κρίσιμες υπηρεσίες λειτουργούν οριακά. Παράλληλα, βασικές λειτουργίες μεταφέρονται σταδιακά σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα την αύξηση των δημοτικών τελών για τους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τους αυτοδιοικητικούς να συμμετάσχουν και στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ για το συμβολικό κλείσιμο των δήμων στις 16 Δεκεμβρίου, διεκδικώντας ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης, με φόντο τη συζήτηση για τον νέο Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η κυβέρνηση προχωρά σε κινήσεις που αποδυναμώνουν τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως το κλείσιμο των ΕΛΤΑ, η μεταφορά αρμοδιοτήτων και η μείωση των εσόδων των ΟΤΑ, ενισχύοντας την κεντρική διαχείριση.

Η απεργία της 16ης Δεκεμβρίου πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον έντασης, με τους αγρότες να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ να διερευνάται στο Κοινοβούλιο. Στα δύο αυτά μέτωπα, όπως τονίζεται, αναδεικνύονται ζητήματα αυταρχισμού και κυβερνητικών μεθοδεύσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι το σχέδιό του για μια Προοδευτική Ελλάδα αποτελεί απάντηση στις πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε ακρίβεια, κοινωνική αδικία και σκάνδαλα.

Το κόμμα καλεί τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στις πολιτικές που, όπως σημειώνεται, πλήττουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους.

Η κεντρική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί της Τρίτης, στο Σύνταγμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκαρά: Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια και δεν στηρίζει παραγωγή

Η Νατάσα Γκαρά κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν περιορίζει την ακρίβεια, δεν ενισχύει την παραγωγή και επιβαρύνει τη μεσαία τάξη, τονίζοντας την ανάγκη για νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εξεταστική τέλος, αλλά σκάνδαλο και συγκάλυψη μένουν

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας αποκλεισμό μαρτύρων και καθυστέρηση εγγράφων, ενώ ζητούν πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για τα φερόμενα πολιτικά σκάνδαλα.
Κώστας Αρβανίτης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανίτης: Επί παραβάσει η Ελλάδα για την ενσωμάτωση της οδηγίας για αμίαντο

Ο Κώστας Αρβανίτης σχολιάζει την έναρξη διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Ελλάδας από την Κομισιόν, λόγω της ύπαρξης αμιάντου σε δημόσια κτίρια και τονίζει την ανάγκη άμεσων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο TikTok: Αυξήσεις στους μισθούς από σήμερα λόγω φοροελαφρύνσεων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε ανάρτησή του ότι οι μειώσεις φόρων φέρνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας ότι οι ελαφρύνσεις αφορούν οικογένειες, νέους και μεσαία τάξη. «Το είπαμε και το κάνουμε!».
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ριζικές αλλαγές σε υγεία και ασφάλεια στην εργασία

Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε την ανάγκη ουσιαστικών αλλαγών στην υγεία και ασφάλεια της εργασίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει αποδυναμώσει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα τα τελευταία έξι χρόνια.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκαρά: Ο κ. Μαρινάκης αλλοιώνει τα στοιχεία για τα εργατικά ατυχήματα

Η Νατάσα Γκαρά, αναπλ. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105.5», δήλωσε πως ο κ. Μαρινάκης κατηγορεί άδικα τον ΣΥΡΙΖΑ για τυμβωρυχία, ενώ αλλοιώνει τα στοιχεία των εργατικών ατυχημάτων.