ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
Φώτο: SOOC

Χαρακόπουλος: Καίρια η διατήρηση των χριστιανικών αξιών στη σύγχρονη Ευρώπη

Τη σημασία της χριστιανικής κληρονομιάς και της ενότητας του χριστιανικού κόσμου στην Ευρώπη υπογράμμισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ημερίδα στο ΕΒΕΑ.

Τη σημασία της διατήρησης των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Ο ρόλος του Χριστιανισμού σε μια Ευρώπη που αλλάζει». 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ και διοργανώθηκε από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Χαρακόπουλος συνεχάρη την Εκκλησία της Ελλάδος και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, Επίσκοπο Τανάγρας κ. Απόστολο, για την πρωτοβουλία, χαρακτηρίζοντας την ημερίδα ιδιαίτερα επίκαιρη.

Τόνισε ότι η Ευρώπη, η οποία ιστορικά βασίστηκε σε χριστιανικές αξίες, το αρχαιοελληνικό πνεύμα και το ρωμαϊκό δίκαιο, φαίνεται να παραγνωρίζει τη χριστιανική κληρονομιά της στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και της πολιτικής ορθότητας.

Ο γενικός γραμματέας της ΔΣΟ επισήμανε πως σε αυτή τη μεταβαλλόμενη Ευρώπη, το μήνυμα συνεννόησης και συνεργασίας που εξέπεμψαν ο πάπας της Ρώμης Λέων και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τη Νίκαια και το Φανάρι, αποτελεί αχτίδα αισιοδοξίας.

 Υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας του χριστιανικού κόσμου απέναντι στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ήπειρος και ολόκληρος ο κόσμος.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας θα συνεχίσει να εργάζεται για την προστασία των χριστιανών και των χριστιανικών μνημείων παγκοσμίως, καθώς και για την αναγνώριση των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση του διαθρησκευτικού και διαπολιτισμικού διαλόγου.

Στην ημερίδα, που τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμμετείχαν πανεπιστημιακοί, ιεράρχες, διπλωμάτες και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Η έκθεση Ντράγκι δείχνει ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ επισημαίνει ότι η ΕΕ έχει σήμερα το 80% της παραγωγικότητας των ΗΠΑ, από 95% που ήταν πριν από τριάντα χρόνια και έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό το μερίδιό της στην παγκόσμια παραγωγή.
Φυσικό αέριο, LNG
ΔΙΕΘΝΗ

Συζητήσεις Ουκρανίας-Γερμανίας για υγροποιημένο αέριο σε αποθήκες

Οι Υπουργοί Ενέργειας Ουκρανίας και Γερμανίας συζήτησαν τις δυνατότητες παροχής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ουκρανία μέσω γερμανικών υποδομών και τη συνεργασία με ευρωπαϊκές εταιρείες στη χρήση αποθηκών αερίου στην Ουκρανία.
Σημαία της Λετονίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λετονία: Προβάδισμα για φιλοευρωπαϊκή και φιλοουκρανική πλειοψηφία

Στις εκλογές της Λετονίας, το κόμμα του Άντρις Κούλμπεργκς προηγείται με 35,6%, σύμφωνα με exit polls. Παρά τις ανησυχίες για τη Ρωσία και το κόστος ζωής, δεν αναμένεται να αλλάξει η φιλοευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ευρώπη «σωστά» χρησιμοποίησε τα αποθέματα ντίζελ της

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την απόφαση της Ευρώπης να αντλήσει ντίζελ από τα αποθέματά της για μείωση τιμών, ξεκαθαρίζοντας πως απαγόρευση εξαγωγών δεν είχε τεθεί επί τάπητος, σύμφωνα με δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δήμαρχος Βερολίνου σε Τσίπρα: «Έχουμε κοινές αριστερές αξίες»

Η Elif Eralp, νέα δήμαρχος Βερολίνου με το Die Linke, χαρακτήρισε ενθαρρυντικό σημάδι το εκλογικό αποτέλεσμα ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς, ευχαριστώντας τον Αλ. Τσίπρα για τη στήριξη και υπογραμμίζοντας τη σημασία της αριστερής συνεργασίας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-ΕΕ: Η Ευρώπη θα απελευθερώσει μεγάλα αποθέματα ντίζελ, λέει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Ευρώπη θα αποδεσμεύσει μεγάλες ποσότητες ντίζελ για να αντιμετωπίσει την άνοδο στις τιμές των καυσίμων πριν τις αμερικανικές εκλογές. Οι χώρες της ΕΕ εξετάζουν γαλλική πρόταση για επιπλέον αποθέματα.