ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Χρ. Σταϊκούρας: Έωλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην νέα τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος τόνισε ότι η αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στη Βουλή.

Άμεση ήταν η τοποθέτηση του Χρήστου Σταϊκούρα στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, είχε απαντήσει μέσα στην ημέρα στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ασκούσε κριτική στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι 2» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας πως από αυτήν προκύπτει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη 11 δισ. από το «μαξιλάρι» ρευστότητας αλλά και η παραδοχή ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι «εφαρμόσιμο».

Ο νυν υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι έωλες και παρέπεμψε στην Βουλή για την αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων αυτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χρ. Σταϊκούρα:

«Η θέση μας για την επικαιροποιημένη – σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα – οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπωθεί.

Τα σχόλια του κ. Τσακαλώτου επί της θέσης μας, και μάλιστα με το γνωστό οξφορδιανό και ασύμβατο με εμάς ύφος του, δεν προσθέτουν τίποτα επί της ουσίας. Τα μόνα που καταφέρνει να αποδείξει είναι ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση:

Αγνοεί τις τεκμηριωμένες κυβερνητικές απαντήσεις που έχουν δοθεί στη Βουλή για πλήθος οικονομικών θεμάτων, όπως για παράδειγμα η διαχρονική εξέλιξη και η χρήση των ταμειακών διαθεσίμων. Αποφεύγει, μέχρι και σήμερα, να κάνει δημόσια εκτίμηση της ύφεσης, με συνέπεια οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αίολες.

Προσθέτει, ανά μήνα με τις προτάσεις της, δισεκατομμύρια με περίσσια ανευθυνότητα. Αλλάζει τους υπολογισμούς, για να καταλήξει στα αποτελέσματα που τη βολεύουν. Λησμονεί τις υπογραφές που έβαλε κατά το παρελθόν, δεσμεύοντας τη χώρα για πολλά χρόνια.

Αγνοεί εσκεμμένα και συστηματικά, τα θετικά σχόλια των εταίρων για την ασκούμενη οικονομική πολιτική, από τον Ιούλιο του 2019. Τις συνεχιζόμενες προσβλητικές του εκφράσεις τις αντιμετωπίζω με απαρέσκεια.

Εμείς, για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας θα συνεχίσουμε να τοποθετούμαστε με ευθύνη και μετριοπάθεια. Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις των δύο πλευρών για την οικονομία έχουν καταγραφεί. Στη Βουλή θα γίνει αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων. Οι πολίτες αξιολογούν και αποφασίζουν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα επιβαρυνθεί η μεσαία τάξη από τις νέες αντικειμενικές

Απαντώντας σε δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το υπ. Οικονομικών τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι αυξήσεις και οι μεταβολές στις αντικειμενικές δεν μεταφράζονται αυτόματα σε αύξηση του ΕΝΦΙΑ».