Φώτο: ΑΠΕ

Έρχονται ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στην ηλεκτροκίνηση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε πως οι επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος θα έχουν κοινωνικό πρόσημο. Άνοιγμα και στην μετακίνηση με ποδήλατα.

Ενισχύει την προσπάθεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στις προσεχείς εβδομάδες, με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη να αναφέρει πως θα υπάρξουν επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε πως τα ακριβή ποσά της χρηματοδότησης θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν πλήρως οι ενδοκυβερνητικές συνεννοήσεις, τονίζοντας πως «μέχρι και την επόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να κάνουνε ανακοινώσεις αναλυτικές και θα αφορούν όχι μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και τα ποδήλατα και τα σκούτερς».

Οι επιδοτήσεις δεν θα είναι κλιμακωτές σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη αλλά θα έχουν κοινωνικό πρόσημο, σημειώνοντας πως «δε σημαίνει ότι όταν πάρεις ακριβότερο αυτοκίνητο θα σου δίνουμε μεγαλύτερη επιδότηση». Για τα δίτροχα η επιδότηση θα είναι πιο συμφέρουσα σε σχέση με την τιμή αγοράς ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προγραμματίζει να κάνει και άνοιγμα στην μετακίνηση με ποδήλατα καθώς «αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος μετακινήσεως» και αναφέρθηκε στην ρύθμιση για τη δημιουργία προσωρινών ποδηλατοδρόμων λόγω του κορωνοϊού.

Όπως έχει αναφέρει από το πρωί το Bussiness Daily, μαζί με τις επιδοτήσεις αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων, η κυβέρνηση θα δώσει ώθηση στην παραγωγή μπαταριών, μετασχηματιστών, φορτιστών και άλλων εξαρτημάτων στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ