ΓΔ: 2380.99 0.33% Τζίρος: 135.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:17:38
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, μπροστά σε μπλε φόντο με μικρόφωνο.

Πιερρακάκης: Σεβασμός και συγκίνηση για την Άννα Μπενάκη

Με σεβασμό αποχαιρέτησε την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη ο Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας τον ρόλο της ως πρωτοπόρου στη νομική και την πολιτική και τη συμβολή της ως πρώτης γυναίκας Προέδρου Βουλής και Ακαδημίας Αθηνών.

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρέτησε την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, εκφράζοντας μέσω ανάρτησής του την ευγνωμοσύνη του για τη μακρόχρονη προσφορά της στην Ελλάδα.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι η Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη υπήρξε «σπουδαία προσωπικότητα για τη νομική επιστήμη και για την πολιτική ζωή». Υπογράμμισε πως ήταν η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, επισημαίνοντας ότι «δύο κορυφές που δεν της χαρίστηκαν, αλλά τις κατέκτησε η ίδια με τις δικές της δυνάμεις».

Αναφερόμενος στην πορεία και το έργο της, σημείωσε πως η Αθήνα αποτέλεσε διαρκές σημείο αναφοράς στη δράση της, από τη Νομική Σχολή έως τη Βουλή των Ελλήνων και την προεδρία της Ακαδημίας Αθηνών. Όπως τόνισε, το αποτύπωμά της παραμένει ανεξίτηλο στην πρωτεύουσα.

Ο υπουργός ολοκλήρωσε το μήνυμά του εκφράζοντας τη συγκίνησή του για την απώλεια, δηλώνοντας: «Την αποχαιρετώ με συγκίνηση, σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στην Ελλάδα, στα γράμματα και στην παράταξή μας. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Από αποδέκτης βοήθειας, πάροχος τεχνογνωσίας η Ελλάδα

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα συνεχάρη την Ελλάδα για την οικονομική της πρόοδο, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέδειξε τον νέο ρόλο της χώρας μέσω της συνεργασίας με το ΔΝΤ.
Κυριάκος Πιερρακάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Αύξηση ακατάσχετου λογαριασμού στα 1.600 ευρώ

Στο νομοσχέδιο κατά του παράνομου τζόγου εντάσσεται ρύθμιση για αύξηση του ακατάσχετου στους λογαριασμούς από 1.250 σε 1.600 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κ. Πιερρακάκη στη Βουλή. Η ψήφιση αναμένεται τον Ιούνιο.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μακρόν - Πιερρακάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν, όπου συζήτησαν τις προκλήσεις της Ευρώπης, την ενίσχυση της οικονομίας, την άμυνα, τις επενδύσεις και τη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Δημοσιονομική ευελιξία επιταχύνει επενδύσεις στην ενέργεια

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε από το Παρίσι ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα μετά την έξοδο από τις μακροοικονομικές ανισορροπίες, με έμφαση σε επενδύσεις και πράσινη ενέργεια.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Δεν αρκεί να αλλάξεις φώτα-μουσική, θέλει νέο σενάριο

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σχολίασε πως το νέο κόμμα του Τσίπρα δεν φέρνει κάτι ουσιαστικά νέο, κάνοντας χιούμορ και για το όνομά του και σημειώνοντας ότι οι εμφυλιοπολεμικές αναφορές δεν ταιριάζουν στο σήμερα.
Κυριάκος Πιερρακάκης συνάντηση Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Κύπρος: Πυλώνες σταθερότητας, είπε ο Πιερρακάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε στη Λευκωσία πως Ελλάδα και Κύπρος είναι βασικοί πυλώνες αξιοπιστίας και σταθερότητας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Η Αννίτα Δημητρίου τόνισε τη σημασία ενισχυμένων ευρωπαϊκών συνεργειών.