ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Κ. Σακελλαροπούλου: Η Θράκη αποτελεί την απάντηση μας απέναντι στην Τουρκία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, η Θράκη αποτελεί το παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμβιώνουν αρμονικά.

Από την Θράκη όπου βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία αναφέροντας πως «η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων».

«Η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον», είπε η κ. Σακελλαροπούλου και αναφέρθηκε στις επισκέψεις που έκανε σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά οτι «βρέθηκα χθες και σήμερα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενά Δαρδανελίων Τουρκία σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για επεκτατικές βλέψεις

Ο Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον πόλεμο ως πρόσχημα για να καταλάβει εδάφη στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ, αλλά και να επεκταθεί σε Λίβανο και Συρία, μιλώντας σε φόρουμ στην Αττάλεια.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια κατάληψης νέων εδαφών

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αξιοποιεί τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ως πρόσχημα για την κατάληψη περισσότερων εδαφών, δηλώνοντας πως η ασφάλεια είναι απλώς πρόφαση για την κυβέρνηση Νετανιάχου.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Πατριάρχης: Συνεργασία κατά της βίας στα τουρκικά σχολεία

Βαθιά θλίψη εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα θύματα ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία της Τουρκίας, καλώντας όλους να δράσουν ενάντια στη βία και προσεύχεται για τους νεκρούς και τους τραυματίες.
Τουρκικό περιπολικό αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα στοιχεία για τον ανήλικο δράστη της επίθεσης σε σχολείο στο Καχραμανμαράς

Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο ανήλικος δράστης της επίθεσης στο Καχραμανμαράς είχε σχεδιάσει το χτύπημα μέρες πριν, με τις αρχές να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και να εξετάζουν τη μαρτυρία του πατέρα του.