Φώτο: ΑΠΕ

Δεν επιβεβαιώνει κινητικότητα στον Έβρο η κυβέρνηση

«Κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας δεν θα προκαλέσει ελληνοτουρκική κρίση αλλά κρίση των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Διέψευσε τις πληροφορίες για συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα με την Τουρκία, ο Στέλιος Πέτσας.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ενδεχόμενη κλιμάκωση της κατάστασης δε θα προκαλέσει ελληνοτουρκική κρίση αλλά κρίση των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία.

«Είναι ξεκάθαρο και με τις δύο επιστολές που απέστειλε ο πρωθυπουργός ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας δεν θα προκαλέσει ελληνοτουρκική κρίση αλλά κρίση των συνολικών σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για το ζήτημα του Έβρου είπε ότι δεν επιβεβαιώνεται καμία διαφορετική κινητικότητα σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν» και προσέθεσε «εμείς προσπαθούμε ακόμη και σε περιόδους κρίσης να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση ή κάποια προγραμματισμένη επικοινωνία των δύο ηγετών».

Για το εάν εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών όπως ζητά η αντιπολίτευση, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών είναι συνεχής και πλήρης. «Αν κριθεί κάτι τέτοιο σκόπιμο στο μέλλον θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσκεψη MED7: Συμφωνία για κυρώσεις στην Τουρκία, πλήρης στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο

Οι επτά ηγέτες δήλωσαν ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να καταρτίσει έναν κατάλογο περαιτέρω περιοριστικών μέτρων που θα συζητηθούν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2020.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα κέρδισε την ομόθυμη συμπαράσταση των εταίρων της

Ερωτηθείς σχετικά με την "κόκκινη γραμμή" της ελληνικής κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι είναι «το Σύνταγμα της χώρας, η προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».