Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης θα επισκεφθεί την Κρήτη τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη «Περιφέρεια 2030». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα συμμετάσχει και στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η περιοδεία του υφυπουργού ξεκινά στις 09.00 με επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα. Στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Αναπτυξιακό Κέντρο Ψηλορείτη (ΑΚΟΜΜ), με αντικείμενο τη στρατηγική για τις ορεινές περιοχές και τη νέα Ειδική Γραμματεία Ορεινών Περιοχών.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος Ανωγείων και Πρόεδρος του Δικτύου Ορεινών Δήμων, Σ. Κεφαλογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι των δήμων Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Σφακίων, Καντάνου - Σελίνου, Βιάννου, Οροπεδίου Λασιθίου, Μαλεβιζίου και Μυλοποτάμου.
Στις 11.00, ο υφυπουργός θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕΠ) στον «Τόπο του Βοσκού», με θέμα τον ρόλο τους στην Τοπική Ανάπτυξη. Μισή ώρα αργότερα, στις 11.30, θα επισκεφθεί την πλατεία Περαχώρι, όπου θα συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής.
Το απόγευμα, στις 14.00, θα επιθεωρήσει τα έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ (τμήμα «ΧΥΤΑ Ηρακλείου - Λινοπεράματα»), συνοδευόμενος από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Στις 16.30 προγραμματίζεται σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με θέμα το σχέδιο διαχείρισης υδάτων του νησιού, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό. Η επίσκεψη του υφυπουργού θα ολοκληρωθεί στις 17.45 με τη συμμετοχή του στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο.