Στη σταθερή βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών μέσω της μείωσης φόρων και στοχευμένων μέτρων στήριξης επικεντρώθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Κώτσηρας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «ERTNEWS» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερίνα Δούκα.
Ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε στα νέα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξειδίκευσε το οικονομικό επιτελείο.
Όπως σημείωσε, τα μέτρα αυτά αποτελούν αποτέλεσμα των αυξημένων εσόδων που προκύπτουν κυρίως από την ανάπτυξη της οικονομίας και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Υπενθύμισε ότι την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν ανακοινωθεί παρεμβάσεις για τη στήριξη ενοικιαστών και χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίες πλέον διευρύνονται.
Παράλληλα, έρχεται πακέτο μέτρων για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και τη στήριξη των πολιτών που παραμένουν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Όπως τόνισε, με μέτρα «στοχευμένα, μεθοδικά και οριοθετημένα δημοσιονομικά», η κυβέρνηση επιστρέφει κάθε χρόνο στην κοινωνία σημαντικό μέρος της θετικής πορείας της οικονομίας, «προκειμένου να διασφαλίσουμε το παρόν αλλά και το μέλλον».
Μόνιμα μέτρα και φορολογική μεταρρύθμιση
Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι τα μόνιμα μέτρα στήριξης, ενώ λαμβάνονται και έκτακτα μέτρα όταν προκύπτουν ειδικές ανάγκες.
Επισήμανε ότι η μόνιμη μείωση της φορολογίας αποτελεί «δομική πολιτική επιλογή» και έδωσε έμφαση στη φορολογική μεταρρύθμιση που εφαρμόζεται από τις αρχές του έτους, αυξάνοντας το εισόδημα των πολιτών, ιδίως των οικογενειών με παιδιά και των νέων.
Ενίσχυση αξιοπιστίας και αναπτυξιακή πορεία
Με αφορμή τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Βάλντις Ντομπρόβσκις για τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Κώτσηρας στάθηκε στη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αξιοπιστίας. Όπως ανέφερε, αυτό συνιστά «παράγοντα ασφάλειας» μέσα στις δύσκολες διεθνείς συνθήκες.
Καταλήγοντας, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία» τόσο «σε περιόδους κρίσεων» όσο και «σε περιόδους ομαλότητας».
Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση και πως το βασικό διακύβευμα για τη χώρα έως το 2030 είναι να συνεχίσει με σταθερά βήματα την πορεία προς την ανάπτυξη και την ασφάλεια.