ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο

Ημέρα της Ευρώπης: Ανοιχτή εκδήλωση στο «Εμπειρία Ευρώπη» Αθήνας

Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης διοργανώνεται το Σάββατο 9 Μαΐου στο «Εμπειρία Ευρώπη Αθηνών». Περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, διαδραστικά εκθέματα και γνωριμία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είσοδος ελεύθερη.

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει το Σάββατο 9 Μαΐου, στο «Εμπειρία Ευρώπη Αθηνών» (Σταδίου 44–46), μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό. Στη δράση συμμετέχουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Αθήνα, τα Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής και Δήμου Πειραιά, τα Μουσικά Ραδιόφωνα της ΕΡΤ και το χορωδιακό σύνολο CHÓRES.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, με στόχο την ενημέρωση, τη συμμετοχή και τη βιωματική γνωριμία με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ και τον ρόλο της στην καθημερινή ζωή των πολιτών, μέσα από διαδραστικά εκθέματα και εμπειρίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο απαιτείται κράτηση για τις οργανωμένες δραστηριότητες. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων

Στις 11:00 και στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί η προβολή Cinema 360° με θέμα την εκδήλωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξανδρούπολη, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Έλληνας Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας. Στόχος είναι η ανάδειξη της συμβολής της ΕΕ στη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών.

Την ίδια ώρα, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι ρόλων Role Play Game, παρακολουθώντας ζωντανά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ευρωβουλευτή.

Από τις 12:00 έως τις 13:00 θα παρουσιαστεί η διαδραστική εμπειρία για παιδιά 4-9 ετών «Ο Γιούκι και η Ένωση του Δάσους», που συνδυάζει αφήγηση και συμμετοχικό παιχνίδι, διδάσκοντας τις αξίες της συνεργασίας και της συναπόφασης.

Στις 12:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «10 Χρόνια EPAS: Τι σημαίνει η Ευρώπη για μένα», με live μετάδοση στο Instagram @ephellas. 

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι δέκα κορυφαίες φωτογραφίες του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού του Προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS), οι οποίες θα εκτίθενται στο Europa Experience Αθηνών έως τον Σεπτέμβριο.

Στις 14:00 η χορωδία CHÓRES θα ερμηνεύσει τραγούδια από το ρεπερτόριό της, ενώ από τις 15:00 έως τις 16:00 θα παρουσιαστεί η παιδική ιστορία «Η Υπόσχεση του Πήγασου» για παιδιά 7-12 ετών.

Διαδραστικές εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Το Γραφείο Αθηνών της ΕΤΕπ συμμετέχει με ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων, μέσα από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν πώς η Τράπεζα της Ευρώπης συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Δεν απαιτείται κράτηση.

Στην αίθουσα συσκέψεων του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης φέρνει την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες, ενισχύοντας τον δημόσιο διάλογο για το μέλλον της ΕΕ. 

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν Speed Dating συναντήσεις πολιτών με ερευνητές για τις προτεραιότητες της Ένωσης, καθώς και διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων και κουίζ για όλες τις ηλικίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτοβολταϊκά πάρκα ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση 233,9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για έργα καθαρής ενέργειας από ΕΕ

Η Ελλάδα θα λάβει 233,9 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού της ΕΕ, στο πλαίσιο νέας χρηματοδότησης 2,5 δισ. ευρώ για ενεργειακά έργα σε 11 κράτη μέλη, ανακοίνωσαν Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος της Κομισιόν χαιρετίζει τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση των αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τη Γερουσία των ΗΠΑ, επισημαίνοντας τη σημασία της ενότητας ΕΕ-ΗΠΑ για την αποδυνάμωση της Ρωσίας και τον τερματισμό του πολέμου.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μπελέρης ρωτά την Κομισιόν για Ευρωπαϊκό Ταμείο Φυσικών Καταστροφών

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντης Μπελέρης ζητά από την Κομισιόν νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, με ανεξάρτητο προϋπολογισμό, λόγω της ανεπάρκειας χρηματοδότησης του υπάρχοντος Ταμείου Αλληλεγγύης.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: 1,4 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από παγωμένα ρωσικά assets

Η ΕΕ θα διαθέσει 1,4 δισ. ευρώ από τόκους παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για στήριξη της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Κομισιόν, τονίζοντας ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για τις ζημιές που προκάλεσε.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καγιά Κάλλας: Ζητούμε σεβασμό της Τουρκίας στα κυριαρχικά δικαιώματα της ΕΕ

Η Κάγια Κάλλας κάλεσε την Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, ενόψει του νομοσχεδίου για τη «Γαλάζια Πατρίδα», ζητώντας αποχή από μονομερείς ενέργειες.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ οφείλει να ενισχύσει την προστασία των συνόρων της

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε για κοινή ευρωπαϊκή απάντηση ώστε να ενισχυθούν τα σύνορα της ΕΕ μετά την κρίση στη Θέουτα, προτείνοντας αυξημένη εποπτεία και, αν χρειαστεί, τη χρήση φυσικών φρακτών.