ΓΔ: 873.37 1.15% Τζίρος: 67.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μόνιμος «πονοκέφαλος» οι ελληνοποιήσεις αυγών

Για ουσιαστικούς ελέγχους και ενεργοποίηση του συστήματος «Άρτεμις» δεσμεύθηκε ο Μ. Βορίδης σε συνάντηση με τους παραγωγούς.

Τη στήριξή του στη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση που είχε με μέλη του προεδρείου της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδος (ΕΑΕ).

Μάλιστα, ανέφερε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν τα νομοθετικά εφόδια σε όλους τους κλάδους επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα για να υλοποιήσουν αντίστοιχες κινήσεις για όλα τα προϊόντα.

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών, όμως θα είναι αυστηρή με όσους διαπράττουν αδικήματα στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μεγάλο πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων που πλήττει και τον κλάδο του αυγού, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως θα υπάρξουν ουσιαστικοί έλεγχοι που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΕΑΕ μετέφεραν στον κ. Βορίδη το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο και επισήμαναν την ανάγκη λειτουργίας του συστήματος καταγραφής ισοζυγίων παραγωγής και πώλησης «Άρτεμις» και στα αυγά.

Ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε πως θα ελεγχθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί το σύστημα «Άρτεμις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας

Ο υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μηταράκης σημείωσε πως «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με μειώσεις φόρων που αφορούν και την επιχειρηματικότητα, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.
Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει η πλατφόρμα για δήλωση των αποθεμάτων πρώτων υλών αγαθών

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει έντονη και στέρεα αναπτυξιακή προοπτική των αγροτικών συνεταιρισμών ενώ σημείωσε πως ο αγροδιατροφικός τομέας έχει ανάγκη από νέους αγρότες.
Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεωργαντάς: Σύντομα θα υπάρξει εξισορρόπηση των τιμών στα τρόφιμα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε πως Βουλγαρία, Γερμανία, Ουγγαρία και Ρουμανία στέλνουν φορτία μαλακού σιταρίου και αραβόσιτου στην Ελλάδα και υπογράμμισε πως λειτουργεί κανονικά η εφοδιαστική αλυσίδα.