ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Παπασταύρου: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης η Κάρπαθος για το νερό

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, η Κάρπαθος τίθεται σε έκτακτη ανάγκη για τρεις μήνες λόγω λειψυδρίας, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του νησιού σε νερό.

Η Κάρπαθος κηρύσσεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας για διάστημα τριών μηνών, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες και τα προβλήματα που προκαλεί η λειψυδρία στο νησί, με την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την κάλυψη των αναγκών σε νερό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάμπα και γραφήματα τιμών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο πλαίσιο κατά στρατηγικών κακοπληρωτών σε ρεύμα – Προστασία συνεπών

Το ΥΠΕΝ τροποποιεί τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας για την αντιμετώπιση στρατηγικών κακοπληρωτών, προστατεύοντας συνεπείς καταναλωτές και ενισχύοντας την αγορά. Η απόφαση υπεγράφη και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή.
Φωτοβολταϊκό πάρκο ΔΕΗ
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τι αλλάζει με το νέο Νέο Ειδικό Χωροταξικό για ΑΠΕ σε φωτοβολταϊκά και αιολικά

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντά στα βασικά ερωτήματα για το νέο χωροταξικό πλαίσιο ΑΠΕ, παρουσιάζοντας τις αλλαγές στη χωροθέτηση φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών και τα νέα κριτήρια προστασίας έως το 2050.
Τοπίο Νίσυρος Δωδεκάνησα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι νέες ρυθμίσεις σε επενδύσεις, εκτός σχεδίου, νησιά και παράκτιες ζώνες

Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό θέτει κανόνες για τουριστικές επενδύσεις, προστατεύει πιεζόμενες περιοχές και ορίζει όρια για ξενοδοχεία, βραχυχρόνιες μισθώσεις, νησιά, παράκτιες ζώνες και άλλες δραστηριότητες.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Κομβική η συμφωνία με τη Meridiam, δίνει νέα ώθηση για το GSI

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Παπασταύρου, χαρακτήρισε κομβική τη συμφωνία με τον όμιλο Meridiam, που γίνεται πλειοψηφικός μέτοχος στη Great Sea Interconnector, εκτιμώντας ότι ενισχύει δυναμικά το έργο και τις ελληνογαλλικές σχέσεις.