ΓΔ: 2362.56 -0.50% Τζίρος: 116.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:22:36
ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου

Ο Γ. Κασαπίδης σχολιάζει για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη

Ο Γιώργος Κασαπίδης τόνισε πως από το 2021 είχε ενημερώσει τη Δικαιοσύνη για τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 15,7 εκατ. ευρώ, καταθέτοντας σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία.

Παρέμβαση για την υπόθεση των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, επισημαίνοντας ότι ήδη από το φθινόπωρο του 2021 είχε ενημερώσει τη Δικαιοσύνη για το ζήτημα.

Όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, «στις 23 Νοεμβρίου 2021 ως Περιφερειάρχης κατέθεσα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου φάκελο με στοιχεία που αφορούσαν ψευδείς δηλώσεις αγροτικών εκτάσεων στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα ποσά των παράνομων επιδοτήσεων που προέκυπταν για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έφθαναν τα 15,7 εκατ. ευρώ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική επιχείρηση για παράνομες επιδοτήσεις άνω των 2,5 εκατ. μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εισέπραξε παράνομα επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με 13 συλλήψεις και οικονομικό όφελος άνω των 2,5 εκατ. ευρώ.
ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυτιλήνη - Χ. Αθανασίου: Αβάσιμη υπόθεση τέθηκε στο αρχείο

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών προτείνει αρχειοθέτηση δικογραφίας κατά των βουλευτών Αθανασίου και Χατζηβασιλείου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Η τελική απόφαση ανήκει στην Εισαγγελία Εφετών.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογίες για ηγετικό ρόλο σε κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων

Σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες των 17 κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα που φέρεται να εισέπραξε παράνομα 4,5 εκατ. ευρώ από επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ την πενταετία 2019-2024.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακιστέος o ένας λογιστής για τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η απολογητική διαδικασία για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων στην Κρήτη με την προφυλάκιση ενός από τα δύο αδέλφια-λογιστές, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.