ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πιστή εφαρμογή των μέτρων ζήτησε το υπ. Ναυτιλίας από τις ακτοπλοϊκές

Το υπ. Ναυτιλίας επεσήμανε στους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση των μέτρων προστασίας και απαιτείται η εγρήγορση όλων.

Την πιστή τήρηση και εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό  στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Αργοσαρωνικού με τις οποίες μετακινούνται ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες εξέτασε σήμερα η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έπειτα από απόφαση του Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, και της γενικής γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου και συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιριών, πλοία των οποίων καλύπτουν τις γραμμές του Αργοσαρωνικού, καθώς και την σύνδεση Περάματος-Σαλαμίνας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόσο ο κ. Κυριαζόπουλος, όσο και η κ. Καλογήρου υπογράμμισαν προς τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιριών του Αργοσαρωνικού ότι είναι απαραίτητη η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και τους κάλεσαν να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια, ενημερώνοντας διαρκώς τα πληρώματα των πλοίων για την αναγκαιότητα εφαρμογής των μέτρων.

Ταυτόχρονα ζήτησαν από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα διασφάλισης της πιστής τήρησης των μέτρων ασφαλείας από τα πληρώματα των πλοίων, αλλά και από τους επιβάτες, τόσο στις τοπικές ακτοπλοϊκές γραμμές του Αργοσαρωνικού όσο και στις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας, αρχής γενομένης από το Λιμάνι του Πειραιά.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Κυριαζόπουλος και η κ. Καλογήρου υπογράμμισαν ότι η εικόνα της εξέλιξης του κορονοϊού δεν δικαιολογεί καμιά χαλάρωση, αλλά αντίθετα απαιτεί την εγρήγορση όλων μας, Πολιτείας, Αρχών και Πολιτών ώστε να διασφαλίσουμε όλοι μαζί τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19. Επεσήμαναν, επίσης, ότι πέραν των όποιων μέτρων λαμβάνονται, το πρώτο και το βασικότερο μέτρο αναχαίτισης της νόσου ήταν είναι και παραμένει η προσωπική ευθύνη όλων μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Miltiadis Varvitsiotis, Miltiadis Barbitsiotis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τις ακτοπλοϊκές

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως οι πιέσεις της κυβέρνησης οδήγησαν κάποιες εταιρείες σε σημαντικές προσφορές, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν αρκετά να γίνουν ενόψει της επιβατικής κίνησης Ιουλίου και Αυγούστου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Ο εκσυγχρονισμός των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών συνεχίζεται σταθερά

Την επόμενη δρομολογιακή περίοδο που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου προκηρύσσονται νέες άγονες γραμμές που θα συνδέσουν τις Κυκλάδες με την Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο με την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη με τα Δωδεκάνησα.
Plakiotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μάσκες οι επιβάτες στα πλοία - Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων

Τους βασικούς άξονες του σχεδίου για την ακτοπλοΐα μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορονοϊού, ανέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τι αλλάζει στο μεταφορικό ισοδύναμο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Στυλιανίδης: Στοίχημα η πράσινη μετάβαση στις θαλάσσιες μεταφορές

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ένα μείγμα της ιδιωτικής και της δημόσιας χρηματοδότησης, αφού στο τέλος ο στόχος όλων μας είναι η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.