ΓΔ: 2687.29 -0.02% Τζίρος: 8.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:33:39
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία

Μητσοτάκης: Εξασφαλίζουμε ασφάλεια στα νησιά, μήνυμα κατά διακινητών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Αγγαθονήσι, όπου πήγε στο επιτηρητικό φυλάκιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το περιφερειακό ιατρείο, ευχαριστώντας το προσωπικό για τη διαρκή τους προσφορά.

Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Αγαθονήσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιώντας σειρά επαφών και επισκέψεων σε βασικές υποδομές του νησιού. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του στο επιτηρητικό φυλάκιο, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Αγαθονησίου Βαγγέλη Κόττορο.

Κατά την επίσκεψή του στο φυλάκιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους ένστολους που το επανδρώνουν, τους ευχαρίστησε για την αδιάκοπη προσφορά τους και ενημερώθηκε από τον ταξίαρχο Εμμανουήλ Τουλουπάκη για τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια των νησιών και αναφέρθηκε στη συμβολή του φυλακίου στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Κόττορος εξέφρασε τη χαρά και την τιμή της τοπικής κοινωνίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα μικρά νησιά. Ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας ήδη τα θετικά αποτελέσματα για το Αγαθονήσι.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, όπου συναντήθηκε με τους γιατρούς του νησιού και ενημερώθηκε για την εγκατάσταση σταθμού τηλεϊατρικής. Η εν λόγω δομή ενισχύει την εξ αποστάσεως υποστήριξη σε κατοίκους και επισκέπτες, ενώ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα επέκτασης του εθνικού δικτύου τηλεϊατρικής στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε επιπλέον για το σχέδιο ανάπτυξης ιατρείου διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί.

Ακολούθησε σύσκεψη στο δημαρχείο, όπου τέθηκαν επί τάπητος οι ανάγκες του Αγαθονησίου, παρουσία των τοπικών αρχών και του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο αποτελεί το 33ο νέο ή ανακαινισμένο μουσείο που παραδίδεται στο κοινό από το υπουργείο Πολιτισμού τα τελευταία επτά χρόνια. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στα εκθέματα, που περιλαμβάνουν τεκμήρια κατοίκησης από την 3η χιλιετία πΧ.

Κατά την επίσκεψή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει το Gov Access Booth, μια πιλοτική πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τη στήριξη της Cosmote. Ο σταθμός αυτός αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακό βοηθό, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών να έχουν ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες της πύλης Gov.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάδρομος νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: 1.500 στεφανιογραφίες και λιγότερες αεροδιακομιδές σε 5 χρόνια

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης γιόρτασε πέντε χρόνια λειτουργίας, γεγονός που έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχάρη την ομάδα και τον επικεφαλής, Α. Μίλκα.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης 'άδειασε' Μαρινάκη για να προστατέψει τον εαυτό του

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει τη συνέντευξη Μητσοτάκη, λέγοντας πως «άδειασε» τον Μαρινάκη μετά τον σάλο για το επίδομα ανεργίας. Ρωτά γιατί δεν έχει δημοσιευτεί η κοστολόγηση του προγράμματος της ΝΔ και καλεί σε πολιτική αλλαγή.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Σαμαρά: Όσα είχα να πω τα είπα, αν κάνει κόμμα τα ξαναλέμε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν θα σχολιάσει περαιτέρω για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή υπογράμμισε τη μεταξύ τους καλή σχέση και το σεβασμό στην αποστασιοποίησή του από την πολιτική.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στην ΕΡΤ3: Στόχος η αποφυγή νέας κρίσης χρέους στη χώρα

Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πλέον διασφαλίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και πως δεν θα υπάρξει ξανά κρίση χρέους. Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι κοστολογημένο και στόχος είναι στήριξη στους πολίτες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: «Δεν απειλούμε, αλλά δεν δεχόμαστε απειλές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ενώ αναφέρθηκε στην ένταση με την Τουρκία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα απαντά με αυτοπεποίθηση και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη Μητσοτάκη για πρόοδο αναπτυξιακού νόμου και οικονομικό μετασχηματισμό

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, με επίκεντρο την πρόοδο του αναπτυξιακού νόμου, τονίζοντας τη σημασία του για βιομηχανία, αγροδιατροφή, άμυνα και την ενίσχυση εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας.