ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αύριο η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για Τουρκία και Σύνοδο ΕΕ

Ο πρωθυπουργός θα δεχθεί τους πολιτικούς αρχηγούς στο Γραφείο του στη Βουλή, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στ. Πέτσα.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Γραφείο του στη Βουλή θα έχει την Πέμπτη, 23 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η ανακοίνωση του κ. Πέτσα καταφθάνει λίγη ώρα μετά από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα στη Βουλή -στη συζήτηση για το ζήτημα της παραπομπής ή όχι του Δ. Παπαγγελόπουλου- ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την Τουρκία. 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ενώ ολόκληρος ο τουρκικός στόλος είναι έξω από τους ναυστάθμους και βγαίνει και ο ελληνικός από τον ναύσταθμο εξ' όσων μαθαίνουμε, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται όχι μόνο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, αλλά αρνείται να συγκαλέσει ακόμα και το ΚΥΣΕΑ, το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο για να συντονίσει μία κατάσταση κρίσης και να πάρει αποφάσεις. Γιατί αρνείται; Για να μη δραματοποιήσει, λέει, την κατάσταση. Μα πόσο πιο πολύ να τη δραματοποιήσει από όσο είναι;».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιο αυστηρό για την Τουρκία το νέο κείμενο των Ευρωπαίων ηγετών

Το σχέδιο για το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου συνδέει τη θετική ατζέντα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και περιλαμβάνει πιο αυστηρή αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Ικανοποίηση σε Αθήνα και Λευκωσία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: H Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις της Ευρώπης

Σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «η ΕΕ αν και δεν ήταν στις αποκλειστικές αρμοδιότητες της, ανέλαβε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, το ρόλο του προμηθευτή των εμβολίων για όλες τις χώρες–μέλη της».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται με αργούς ρυθμούς στο θέμα της Τουρκίας

Ο υπ. Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, τόνισε σε συνέντευξή του ότι είναι αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο σύνολο της επικράτειας.